BBC turpmāk vadīs Londonas Karaliskās operas galva

foto morethanthegames.co.uk
foto morethanthegames.co.uk

Lielbritānijas sabiedrisko raidorganizāciju BBC turpmāk vadīs Londonas Karaliskās operas izpilddirektors Tonijs Hols, pavēstījusi BBC.

Hols ieņems no amata aizgājušā BBC ģenerāldirektora Džordža Entvisla vietu. Entvisls bija spiests atkāpties pēc nepatiesas politiķu apsūdzēšanas bērnu seksuālā izmantošanā.

Pēc apstiprināšanas amatā Hols izteicis cerību, ka viņam kopā ar kolektīvu izdosies ieviest jaunas vēsmas raidsabiedrībā.

Raidsabiedrība atgādina, ka Hols tieši BBC sāka savukarjeru. 1973.gadā viņš bija praktikants, bet vēlāk vadīja BBC televīzijas ziņudienestu. Kopš 2001.gada viņš vada Londonas Karalisko operu.

Entvisls novembra sākumā atkāpies no amata saistībā ar to, ka BBC raidījumā valdošās Konservatīvo partijas politiķis ir nepatiesi apsūdzēts bērnu seksuālā izmantošanā.

BBC televīzijas vakara informatīvi analītiskais raidījums "Newsnight" pārraidīja interviju ar kādu vīrieti, kurš apgalvoja, ka pagājušaā gadsimta septiņdesmitajos gados bērnu namā Velsā viņu vairākkārt seksuāli izmantojis Konservatīvo partijas politiķis. Lai gan intervētais neminēja šā politiķa vārdu, internetā izplatījās ziņas, ka tas ir Lordu palātas loceklis Alisters Makalpains, kurš savulaik bijis Konservatīvo partijas priekšsēdētāja vietnieks. 70 gadus vecais Makalpains noliedza visas apsūdzības.

Kad atklājās, ka apsūdzības bija nepatiesas, Entvisls amatu atstāja.

50 gadus vecais Entvisls BBC sācis strādāt 1989.gadā kā praktikants un vēlāk bijis producenta palīgs, producents, dažādu līmeņu redaktors, ieņēmis arī citus vadošus amatus. Viņš bija BBC ģenerāldirektors kopš 2012.gada 17.septembra.


Написать комментарий