Valsts līdzfinansējumu saņems pieci Latvijas kultūras organizāciju un izdevniecību projekti

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā par valsts budžeta līdzfinansējumu atbalstīti pieci projekti, kas saistīti ar jaunas muzeju ekspozīcijas veidošanu, literatūras tulkošanu, laikmetīgās deja izrādēm un pētnieciskajām aktivitātēm. Piecas Latvijas kultūras organizācijas un izdevniecības varēs īstenot savus projektus, izmantojot valsts līdzfinansējumu 15 665 latu apjomā, portālu "Delfi" informē ministrijas pārstāvji.

KM šā gada 2. oktobrī izsludinātajā konkursā par valsts budžeta līdzfinansējumu varēja piedalīties Latvijas kultūras organizācijas un izdevniecības, kas jau bija saņēmušas Eiropas Savienības (ES) programmas "Kultūra (2007-2013)" vai ES programmas "Eiropa Pilsoņiem (2007-2013)" atbalsta darbības "Aktīvi Eiropas piemiņas pasākumi" finansējumu.

KM piešķīrusi valsts budžeta līdzfinansējumu piecu ES programmu projektu konkursos atbalstīto projektu īstenošanai. Līdzfinansējumu saņems Tukuma muzeja projekts "Savējo stāsti, ne svešo", kura ietvaros iecerēts veikt pētniecisko darbu arhīvos, atklāt jaunu muzeja ekspozīciju un vides objektu "Vārti no pagātnes uz nākotni", kā arī izveidot interaktīvas programmas vidusskolēniem.

Atbalstīts ir arī SIA "Liels un mazs" literatūras tulkošanas projekts, kas paredz vairāku bērnu literatūras autoru, tostarp Ingvara Ambjērnsena, Henrikas Andersones, Paula fan Lona, Piretas Raudas, Janoša, Rafaela Alberti un Kitijas Krauzeres daiļliteratūras darbu izdošanu latviešu valodā. Savukārt atbalstītais SIA "Jāņa Rozes apgāds" literatūras tulkošanas projekts paredz 2013. gadā izdot izcilā Eiropas rakstnieka Džonatana Litela daiļliteratūras darbu "Labvēlīgās".

Finansējumu saņems biedrības "Latvijas Jaunā teātra institūts" daudzgadu sadarbības projekts "Wilderness Dance – Deja neskartā dabā", kura ietvaros tiks atbalstīta rezidenču programma radošām mākslinieku grupām no Baltijas un Ziemeļvalstīm. Projekta laikā tiks veidotas laikmetīgās dejas izrādes tiešā neskartas dabas tuvumā – Dvietes palienes dabas parkā un Ainažu apkārtnē esošajās Randu pļavās.

Savukārt biedrības "Šamir" projekta "Tiem, kas tika aizvesti un neatgriezās: nacisma un staļinisma upuru pieminēšana" ietvaros Latvijā ir iecerētas zinātniski pētnieciskas aktivitātes, kā arī Bauskas un Rēzeknes ielu vēstures izpētes.


Написать комментарий