Visas nedēļas garumā Daugavpils bibliotēkās iepazīstinās ar Ziemeļu valstu daudzveidību

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šodien, 12. novembrī, Latgales centrālā bibliotēka pievienojas Vislatvijas akcijai un sāk Ziemeļu valstu nedēļu, kura tiek rīkota jau 16 reizi, un aptver vairāk nekā 400 mūsu valstu bibliotēkas un tiek veltīta mūsu ziemeļu kaimiņu daudzveidībai. Pēc tradīcijas šajā Nedēļā piedalās Zviedrija, Norvēģija, Somija, Islande, Dānija, Grenlandes sala, Fēru sala un Olandes sala.

Kā pastāstīja LCB galvenā bibliotekāre Inese Vaivare, šī nedēļa dod plašas iespējas visiem bibliotēkas un tās filiāļu apmeklētājiem iepazīties ne tikai ar Ziemeļu valstu vēsturi un literatūru, bet arī ar kultūru un tautas tradīcijām.

Visas nedēļas garumā visu vecumu daugavpilieši varēs apmeklēt literatūras izstādes, tematiskās stundas “Rītausmas un krēslas stundas” un tuvāk iepazīt skandināvu rakstnieku daiļradi.

Pirmdien, 12. novembrī Piekrastes bibliotēkā (Minskas ielā 1) tiks atklāta izstāde pieaugušajiem lasītājiem “Ziemeļu valstu literatūras daudzveidība”. Trešdien, 14. novembrī LCB lasītavā notiks pasākums, kura gaitā par saviem iespaidiem ziemeļu valstīs pastāstīs pazīstamā sportiste Anastasija Grigorjeva.

Sagaidot zviedru pasaku rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes 105 gadu jubileju mazajiem bibliotēkas apmeklētājiem notiks literatūras stundas, dažādu veidu šovi ar pazīstamākajiem pasaku tēliem: ar enerģisko Karlsonu, gudro Mazuli, asprātīgo Pepiju, nemierīgo Emīlu, izmeklētāju Kalli, viltīgo klaidoni Rasmusu un citiem.

Bibliotēkā Zīlīte jaunāko klašu skolēniem nolasīs norvēģu rakstnieka Turbjērna Ēgnera pasaku “Kāpējpeļuka piedzīvojumi Šurumburummežā”. Viņš ir pazīstams ar savām bērnu grāmatām, radiolugām, izrādēm un mūzikliem. Atskaitot “Kāpējpeļuka piedzīvojumus Šurumburummežā” viņš ir autors tādām bērnu grāmatām kā “Kāris un Baktērijas” un “Laupītāji no Kardamonas”.

Ar visu Ziemeļu valstu nedēļas  pasākumu sarakstu var iepazīties šeit 


Написать комментарий