Britu «superdžips» par 185 tūkstošiem latu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Britu kompānija "Eterniti Motors" šodien Londonā prezentējusi sērijveida versiju savam solītajam "superdžipam". Izstrādātājs apgalvo, ka šis "Artemis" modelis apvieno sportiska automobiļa dinamisku ar limuzīna komfortu.

"Eterniti Artemis" izgatavots uz "Porsche Cayenne Turbo" modifikācijas bāzes, kam oglekļa šķiedras virsbūves paneļi ir oriģināla dizaina. "Porsche" 4,8-litru V8 biturbo dzinēja jauda no 500 zirgspēkiem palielināta līdz 600 ZS, bet griezes moments – par 50 ņūtonmetriem – līdz 750 Nm.

No vietas līdz 100 km/h britu "superdžips" paātrinās 4,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 290 km/h. Salīdzinājumam – standarta "Porsche Cayenne Turbo" šie raksturlielumi ir attiecīgi 4,7 s un 278 km/h.

"Eterniti Artemis" aprīkots ar 23 collu riteņu diskiem un 315/25 izmēra riepām. Salona dekoratīvajā apdarē izmantota āda, oglekļa šķiedra un dabīgs koks. Visiem sēdekļiem ir ne tikai apsilde, bet arī ventilācija. Aizmugurējiem pasažieriem ir planšetdatora "iPad" turētāji, kas ir elektriski regulējami, kā arī ledusskapis ar kristāla glāzēm.

Automobiļa vadāmības regulējumos piedalījies bijušais F1 pilots Džonijs Herberts, kā arī Lemānas 24 stundu sacīkšu uzvarētājs Alasters Makvīns, kurš 90. gados palīdzēja izstrādāt arī "Jaguar XJ220" superauto.

Lielbritānijā "Eterniti Artemis", neieskaitot nodokļus, maksā 210 tūkstošus sterliņu mārciņas (185 tūkstoši latu), kas ir par 123 tūkstošiem mārciņu (109 tūkstoši latu) dārgāk nekā "Porsche Cayenne Turbo".

Pēc izstrādātāju aplēsēm, aptuveni 90 procenti no visiem "Artemis" apvidus automobiļa pircējiem būs no Ķīnas. Jau drīzumā "Eterniti Motors" plāno atvērt dīlera centrus Honkongā, Šanhajā, Pekinā un Taipejā. Vēl līdz šāgada beigām tiks izgatavotas 30 līdz 40 vienības "Artemis" spēkratu.


Написать комментарий