“Volvo” elektromobiļu uzlādes laiku saīsina seškārtīgi

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija ”Volvo” uzsākusi izmēģinājumus jaunai elektromobiļu uzlādes ierīcei, kas akumulatoru komplektu spēs uzlādēt pusotrā stundā – aptuveni seškārt ātrāk nekā šobrīd izmantotās ierīces.

Jaunā tipa uzlādes ierīce tiks uzstādīta un izmēģināta ”Volvo C30” elektromobilī. Šajā spēkratā izmantoti 22 kilovatu, trīsfāžu lādētāji, kuri ir gana kompakti, lai tos iebūvētu automobilī. ”Volvo” apgalvo, ka tamlīdzīga sistēma elektromobilī tiek izmantota pirmo reizi pasaulē.

Pieslēdzot elektromobili pie trīsfāžu elektrorozetes ar 32 ampēru strāvu, akumulatori pusstundas laikā iegūs enerģiju, kas būs pietiekama 80 kilometru distances nobraukšanai. Pilnai akumulatoru uzlādei šādā režīmā būs nepieciešama pusotra stunda. Savukārt izmantojot vienas fāzes ~230V elektroligzdu, pilnai uzlādei būs nepieciešamas astoņas līdz 10 stundas.

Atgādinām, ka ”Volvo C30” elektromobilis pagaidām ir vēl izmēģinājumu stadijā, kurā tas pieejams tikai komerciestādēm līzingā. Tomēr drīzumā gaidāma arī ”C30” elektromobiļa sērijveida versija, kas būs pieejama arī plaša patēriņa tirgū.


Написать комментарий