Drīz Daugavpils novadā var parādīties pirmā sociālā māja

foto geolocation.ws
foto geolocation.ws

Pirmdien, 5. novembrī Daugavpils novada domes preses konferencē tika pastāstīts par pirmo un vienīgo Daugavpils novada sociālo māju.

Šobrīd novadā pastāv vairāki sociālie dzīvokļi, kuri domāti maznodrošinātiem, un kuru statusu nosaka speciāli noteikumi. Tiek plānots izveidot sociālo māju Randenē, un jau ir iedalīti līdzekļi, lai izveidotu projektu ar kuru nodarbojas Sociālais dienests un Saimniecības īpašuma nodaļa. Nākamā gada budžetā centīsies iekļaut līdzekļus sociālās mājas izveidei un uzturēšanai. Pēc sākotnējā vērtējuma sociālās mājas remonts varētu izmaksāt, apmēram, 100 000 latu.

Kā paziņoja Novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, pirmais stāvs pagaidām vēl ir iedalīts maznodrošinātiem cilvēkiem, kuri nevar atļauties sev mājokli ar visām ērtībām. Tāpat arī ir aprēķināts jaunās mājas procents, kurš tiks dzēsts no pašvaldības komunālajiem pakalpojumiem. “Kā ritēs mājas izveide rādīs laiks, jo remonts neizšķir visu, daudz kas atkarīgs no tā, kādu budžetu mēs apstiprināsim”, - paskaidroja Kezikas kundze. 

Šajā projektā plānots piesaistīt sociālos dienestus, kuri ne tikai sekos līdzi notiekošajam mājā, bet arī aicinās mājas iedzīvotājus piedalīties produktīvās aktivitātēs.


Написать комментарий