Salaspilī būvē jaunu sporta halli

foto ogres tv
foto ogres tv

Šonedēļ svinīgā pasākumā Salaspils novada domes, būvniecības uzņēmuma RE&RE un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji ielika pamata akmeni topošajam sporta kompleksam. 3 117 227 latu vērtā objekta pasūtītāja un finansētāja ir pašvaldība. Oktobra sākumā jau ir uzsākti būvdarbi, kurus plānots pabeigt gada laikā.

Sporta halles projektu izstrādājuši SIA „Belss” speciālisti, bet līgums par celtniecību noslēgts ar būvfirmu RE&RE, kuras piedāvājumu atklātā konkursā atzina par ekonomiski izdevīgāko.

Sporta halle būs neatkarīga pašvaldības iestāde, ko izmantos dažāda mēroga sacensību, izglītības procesa un sporta klubu darbības nodrošināšanai, bet pārējā laikā to varēs apmeklēt ikviens interesents. Hallē plānots ierīkot sporta zāli ar laukumiem dažādiem komandu sporta veidiem, divu celiņu skrejceļu, treniņu zāles un transformējamas skatītāju sēdvietas 500 cilvēkiem. Jaunā sporta halle būs lielākais sporta komplekss Salaspils apkaimē.

Uzsākot būvniecību, halles pamatos svinīgi iemūrēs kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, kas kopā ar projektā iesaistītajiem piedalījās kapsulas iemūrēšanā, uzrunājot klātesošos atzina, ka visa pamatā ir ideja un labās domas, kuras salaspilieši ir raidījuši: „gribu uzsvērt, ka šī topošā sporta halle ir visu salaspiliešu lolojums - par to ir domāts, par to ir diskutēts, un daudzi novadnieki ir piedalījušies halles sabiedriskajās apspriešanās. Neskatoties uz to, ka nevarējām piesaistīt finansējumu no malas, vēlme uzcelt sporta halli bija tik liela, ka teicām, ka to darīsim tāpat. Un šeit mēs šodien esam un liekam pamatakmeni!”. Domes priekšsēdētājs arī novēlēja veiksmi visiem, kas iesaistīti būvniecības procesā.

Savukārt kā atzīst RE&RE valdes priekšsēdētājs un sporta entuziasts Ainārs Pauniņš “esam viena no sportiskākajām un patriotiskākajām būvfirmām Latvijā - paši sportojam un atbalstām citus, jo ticam, ka kopā mēs varam nest mūsu valsts vārdu plašajā pasaulē. Šodien liekam pamata akmeni jauno sportistu šūpulim, vietai, kurā, es ticu, augs un trenēsies nacionālais lepnums, kas kalpos par piemēru ikvienam no mums. Spēcīga komanda, neatlaidīgs darbs, veselīga attieksme ir tas, kas ved uz savu mērķu sasniegšanu - un to es novēlu ikvienam no jums!”. Vēstījuma tekstu noslēdza novēlējums Salaspils iedzīvotajiem būt neatlaidīgiem, lai spētu īstenot vispārdrošākās idejas un sapņus.

Salaspils novadā šobrīd dzīvo 23 tūkstoši iedzīvotāju, to skaits turpina pieaugt. Pēdējos gados jūtami aktivizējusies novada sporta dzīve – darbojas vairāki dažādu profilu sporta klubi, palielinājies Sporta skolas audzēkņu skaits, veidojas noturīgas sacensību rīkošanas tradīcijas.


Написать комментарий