10.vidusskolas potenciālā direktore pastāstīja par saviem plāniem šajā amatā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komiteja atbalstīja Valijas Salnas kandidatūru Daugavpils 10.vidusskolas direktores amatam. Galīgais lēmums par iecelšanu amatā tiks pieņemts Domes sēdē 8.novembrī. V.Salna sarunā ar deputātiem paskaidroja savu skolas turpmākās attīstības redzējumu.

Atbildot uz Līvijas Jankovskas jautājumu par skolas stiprajām pusēm un potenciālās direktores pirmajām darbībām jaunajā amatā, V.Salna atzīmēja, ka, viņasprāt, vidusskolas stiprā puse ir zinošais pedagogu kolektīvs un skolas padome, kas sadarbojas ar vecākiem. Ja viņas kandidatūra tiks apstiprināta, pirmās V.Salnas darbības tiks vērstas uz mierīgas atmosfēras radīšanu skolā, lai tā varētu turpināt darboties normālos apstākļos.

Atbildot uz citu deputātu jautājumiem, V.Salna pastāstīja, ka plāno turpināt skolas ēdnīcas kvalitatīvā darba nodrošināšanu, jo direktors ir atbildīgs par šo procesu, kuru skola organizējusi pašu spēkiem.

Kā arī potenciālā direktore paskaidroja, ka viņai neesot konkrēta mērķa ieviest skolā arī neklātienes mācības, tas tika minēts skolas attīstības redzējumā tikai kā viena no iespējām. Realizējamo plānu vidū – iecere iepazīstināt tuvāk skolotājus ar inovācijas jēdzienu, izvērtēt Latvijas pieredzi šajā jomā un dalīties pieredzē ar citu pilsētu kolēģiem.

Kopumā V.Salna atzīmēja, ka visas skolā esošās problēmas tiks risinātas. Savukārt V.Azarevičs paskaidroja, ka skolā tiek turpināti renovācijas darbi, kuru ietvaros tiks izveidots sporta laukums, kas atrisinās daļu problēmu.


Написать комментарий