Daugavpils bērnudārzos tiks samazinātas porcijas bērniem vecumā no 3 līdz 4 gadiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas bērnudārzus apmeklējušie bērni vecumā no 3 līdz 4 gadiem saņems mazākas ēdienu opcijas, attiecīgi tiks samazināta arī maksa par ēdināšanu.

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti šādu lēmumu atbalstīja sakarā ar to, ka Latvijā stājušies spēkā jauni Ministru Kabineta noteikumi, kas nosaka, ka liela porcija paredzēta bērnudārza audzēknim, kurš sasniedzis 4, nevis 3 gadu vecumu, kā bija iepriekš. Attiecīgi, ja Daugavpilī par bērna, kurš nav sasniedzis 3 gadu vecumu, ēdināšanu vecāki maksāja 1 latu, vēlāk – 1,20 latus, tagad ēdināšanas maksa tiks palielināta bērnam sasniedzot 4 gadu vecumu.

Pirmsskolas izglītības speciāliste Ingrīda Zeļenkova portālam Gorod.lv paskaidroja, ka Daugavpils bērnudārzos tiešām pastāv prakse dažāda vecuma bērnus, kuri apmeklē vienu grupu, barot ar dažāda lieluma porcijām. Piemēram, bērni līdz 3 gadiem saņem 80 gr kotleti un 2 gurķa gabaliņus, bet 3 gadu vecumu sasniegušie bērni – 100 gr kotleti un 3 gurķa gabaliņus.

Atzīstot, ka loģiskāk būtu noteikt porcijas lielumu atkarībā no grupas, nevis bērnu vecuma, jo gadās, ka vienu grupu apmeklējušo bērnu vecums atšķiras par gadu, I.Zeļenkova apliecināja, ka bērnudārzos tiek ievērotas prasības par porcijas lielumu. „Protams, būtu vienkāršāk, ja opcijas lielums tiktu noteikts atkarībā no grupas, nevis no bērnu vecuma, bet MK noteikumi ir jāievēro”, - atzīmēja I.Zeļenkova, piebilstot, ka pirmsskolas izglītības iestādēs izsniegtās porcijas ir pietiekami lielas, tāpēc līdz ar jauno noteikumu stāšanos spēkā bērni nepaliks badā.


Написать комментарий