Triju Daugavpils firmu krahs: strādājošo skaits būvniecībā samazinājies gandrīz par trešdaļu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Publicējot datus par rūpniecības apjomu pieaugumu Daugavpilī, pašvaldības speciālisti paziņoja, ka analizēt rezultātus būvniecības nozarē šodien ir sarežģīti, jo vairāki lieli Daugavpils uzņēmumi ir maksātnespējas procesā. Šajā sakarā strādājošo skaits būvniecībā (Daugavpils firmās) samazinājies par 30% un 1 050 darbinieku vietā šobrīd tiek nodarbināti tikai ap 700 cilvēkiem, konstatē pašvaldības pārstāvji.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paziņoja, ka korekcijas statistikā notikušas galvenokārt saistībā ar trim lielām firmām - “Gādība”, “Svente Holdings” и “Latspas”.  Vislielākais būvdarbu pasūtītājs pilsētā ir Daugavpils pilsētas dome, kura nesen bija izsludinājusi jaunus konkursus. Trešajā ceturksnī tos vinnēja citas būvfirmas, kas jau uzsākušas darbu veikšanu, tāpēc šis darbu apjoms līdz gada beigām arī tiks iekļauts statistikā.

V.Nadeždins paskaidroja, ka būvdarbi pilsētā nav apstājušies, problemātiskā situācija izveidojusies tikai ar „Saules skolu”. Tomēr pārāk liels pieaugums šajā nozarē arī netiek gaidīts, jo 2013.gadā noslēgsies ES līdzekļu apguves posms, tāpēc jauni būvniecības projekti netiks realizēti, turklāt ziemā būvdarbi netiek veikti.

Šobrīd statistika liecina, ka Daugavpils firmu saviem spēkiem veikto būvdarbu apjoms šī gada 9 mēnešos ir tikai 86% no pagājušā gada līmeņa.


Написать комментарий