Krāslavā notiek Labo darbu nedēļa

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Jau ceturto gadu Latvijā tiek izsludināta “Labo darbu nedēļa”. Šogad tā norisinājās no 22. līdz 28. oktobrim un tika veltīta starppaaudžu solidaritātei, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Vecāka gadagājuma ļaudis, cilvēki ar veselības problēmām vai cilvēki, kas kāda iemesla dēļ kļuvuši vientuļi, bieži vien mājās, četrās sienās, pavada pārāk daudz laika. Daudziem ir grūtības atstāt mājas, daudziem zudusi interese par dzīvi. Ir viegli aizmirst cik daudz prieka var sagādāt tikšanās reizes ar citiem un interesantu pasākumu apmeklēšana.

Krāslavas Sociālais dienests „Labo darbu nedēļā” vēlējās to klientu, kuri saņem aprūpi mājās, dzīvi darīt nedaudz krāsaināku. Sadarbojoties ar Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju, kā arī Krāslavas novada domi, 25. oktobrī tika organizēta muzeja ekspozīcijas bezmaksas apskate.

Viesojoties Krāslavas laivā, kura pilna ar pilsētas pagātnes dārgumiem, muzeja apmeklētāji varēja gan uzzināt ko jaunu, gan ieraudzīt senaizmirstas, bet pazīstamas lietas. Piemēram, mazo tāfelīti, kuru reiz taupības nolūkos pirmklasniekiem deva papīra vietā, visi viesi bija iepazinuši pēc personīgās pieredzes. Interesanta bija arī reālisma stilā ieturētā A. Severetņikova gleznu izstāde, kurā katrs centās atpazīt sev tuvās Krāslavas ainavas.

Krāslavas Sociālais dienests izsaka lielu pateicību Krāslavas Vēstures un mākslas muzejam par uzņemšanu un novada domei par sagadāto transportu. Bet sevišķa pateicība tiem drosmīgajiem senioriem, kuri, spītējot sliktajiem laika apstākļiem un ikdienas problēmām, atsaucās mūsu aicinājumam!


Написать комментарий