VM prezentēs vēža savlaicīgas atklāšanas sociālo kampaņu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Veselības ministrijā (VM) pirmdien prezentēs vēža savlaicīgas atklāšanas sociālo kampaņu ”Pārbaudi veselību, valsts maksā!”, portālu ”Delfi” informēja ministrija.

Preses konferencē par šo tēmu piedalīsies veselības ministre Ingrīda Circene (V), par vēža saslimstības statistiku stāstīs Slimību profilakses un kontroles centra direktore Inga Šmate.

Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu daļas vadītāja Līga Gaigala vēstīs par profilaktisko pārbaužu veikšanas kārtību un līdzšinējo iedzīvotāju atsaucību, dodoties uz izmeklējumiem, savukārt biedrības ”Europa Colon” vadītājs Uldis Vesels un biedrības ”Vita” vadītāja Irīna Januma pastāstīs par savlaicīgi atklātiem un izārstētiem vēža gadījumiem.

Valsts apmaksāta vēža savlaicīgas atklāšanas programma, kuras ietvaros notiek dzemdes kakla vēža, krūts vēža un taisnās zarnas vēža profilaktiskās pārbaudes, no valsts budžeta līdzekļiem apmaksā jau kopš 2009.gada, tomēr iedzīvotāju atsaucība vēža profilaktisko pārbaužu veikšanai ir samērā neliela.

Lai arī ar katru gadu ir tendence palielināties izmeklējumus veikušo sieviešu skaitam, pārbaudes apmeklē vidēji tikai katra trešā uzaicinājumu saņēmusī persona, norāda VM.


Написать комментарий