LAD sāk platību maksājumu avansu izmaksu

foto rgbstock.com
foto rgbstock.com

Lauku atbalsta dienests (LAD) ir uzsācis platību maksājumu (tai skaitā vienotā platību maksājuma (VPM) un mazāk labvēlīgo apvidu atbalsta (MLA)) avansu izmaksu lauksaimniekiem, kuri ir izpildījuši atbalsta saņemšanas nosacījumus. Novembrī tiks uzsākta bioloģiskās lauksaimniecības atbalsta (BLA) avansu izmaksa, informēja LAD.

Lauksaimnieki saņem VPM avansu 50% apjomā, kas ir 29,63 lati par hektāru.

Savukārt MLA atbalsta avanss tiks maksāts 70% apmērā jeb 12,24, 19,57 vai 28,4 lati par hektāru atkarībā no MLA kategorijas.

BLA avanss tiks maksāts 70% apmērā no konkrētās BLA likmes.

Atbalstu izmaksā par pieteikumiem, kuriem ir pabeigtas visas administratīvās un fiziskās kontroles. Līdz ar to pieteikumu apmaksas laiku būtiski ietekmē lauksaimnieku precizitāte, deklarējot apsaimniekotās platības, un gadījumos, kad tiek konstatētas neprecizitātes, to atrisināšana.

ES un Latvijas nacionālajos normatīvajos aktos noteikts, ka gala atbalsts par 2012.gada sezonā iesniegtajiem atbalsta pieteikumiem jāizmaksā līdz 2013. gada 30. jūnijam.

Sīkāka informācija, tai skaitā tiešo maksājumu 2012.gada atbalsta likmes, pieejama LAD mājas lapā www.lad.gov.lv ES atbalsta sadaļā Tiešie maksājumi.

 


Написать комментарий