Ventspils dome pašvaldības uzņēmumiem sūta aicinājumu atbalstīt Lembergu TV raidījumā

foto pietiek.com
foto pietiek.com

Ventspils domes mārketinga nodaļa elektroniskajā vēstulē pašvaldības uzņēmumiem un iestādēm informēja, ka Ventspils domes priekšsēdis Aivars Lembergs trešdien piedalīsies Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā ”Sastrēgumstundā”, kurā notiks arī skatītāju telefonisks balsojums, un aicināja Lembergu atbalstīt. Opozīcija šajā situācijā norāda uz administratīvā resursa izmantošanu, bet domes pārstāvji neko sliktu tajā nesaskata.

Opozīcijas pārstāvji portālam ”Delfi" pauda, ka elektroniska vēstule ”nepārprotami norāda uz Ventspils pilsētas domes administratīvā resursa izmantošanu no amata atstādinātā Lemberga atbalstīšanā".

Ventspils pašvaldības struktūrām un uzņēmumiem izsūtītajā vēstulē domes marketinga nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Linda Rudzroga informē, ka Lembergs trešdien vakarā piedalās LTV raidījumā ”Sastrēgumstunda" un aicina viņu atbalstīt. ”Raidījuma laikā notiks tiešraides balsojums. Aicinām atbalstīt priekšsēdētāju!" teikts vēstulē.

Marketinga nodaļas vadītāja Kristīne Dubļinska Latvijas Radio noliedza, ka vēstule būtu kaut kas slikts. Viņa klāstīja, ka arī iepriekš domes mārketinga nodaļa sūtījusi informāciju kolēģiem, ka raidījumā piedalās Ventspils pārstāvis. Viņa radio skaidroja, ka atbalstīts aicinājums skatīties raidījumu, jo tur nekas nav teikts par balsošanu. Viņa uzsvēra, ka nesaskatu neko sliktu kolēģu informēšanā.

Jau ziņots, ka otrdien oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicēts Sprūdža rīkojums par Lemberga atstādināšanu no amata. Tam kā iemesls minētas prokuratūras sniegtās ziņas par mēra darbībām.

Pēc Ģenerālprokuratūras sniegtās informācijas ir iegūti pierādījumi, kas apliecina - Lembergs kā Ventspils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs laikā no 1998.gada 26.janvāra līdz 2006.gada 20.februārim ir piedalījies lēmumu pieņemšanā attiecībā uz vairāk kā 20 komersantiem, kas darbojas Ventspils pilsētā un Ventspils brīvostas teritorijā, un kurā patiesa labuma guvējs ir viņš vai viņa bērni.

Sprūdžs jau piektdien  paziņoja, ka atstādinās Lembergu no pienākumu pildīšanas.  Lembergam jau kopš 2007.gada ar Ģenerālprokuratūras un vēlāk ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu ir liegts pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Iepriekš Sprūdžs pieprasīja Lembergam sniegt paskaidrojumus, jo noĢenerālprokuratūras bija saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.
Savukārt Lembergs savā atbildes vēstulē atbildes uz šiem jautājumiem nesniedza, tā vietā lūdzot ministru juridiski paskaidrot vairākus jautājumus.


Написать комментарий