Andris Bērziņš: Pagaidām nav zināms, kas atradīsies Daugavpils „Bastīlijas” vietā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Oktobra sākumā tika uzsākta ēkas daļas, kas atrodas 18.Novembra ielā 105b, Daugavpilī, un tautā tiek dēvēta par „Bastīliju”, nojaukšana. Ēkas pašreizējais īpašnieks ir biedrība „Samariešu apvienība” un tās priekšsēdētājs Andris Bērziņš portālam Gorod.lv paziņoja, ka pagaidām nav zināms, kā tiks izmantots zemes gabals pēc ēkas nojaukšanas.

Pilsētas vadība jau pagājušā gadā pievērsa uzmanību minētajai ēkai, konstatējot, ka tā nav droša. A.Bērziņš apliecināja Domes viedokli, atzīmējot, ka ēkas īpašnieki visu laiku mainījās, bet neviens neuzņēmās to sakārtot. Šobrīd samarieši, kuri saņēma ēku un zemes gabalu kā dāvinājumu, sakārtos teritoriju, lai nākotnē izlemtu par tās izmantošanas iespējām.

Jāatzīmē, ka ēka tika celta kā zinātniskais centrs, bet līdz ar Padomju Savienības sabrukumu, palika uzcelta līdz pusei. Šo ēkas pusi kādreiz iegādājās vācu firma “Lidl”, kura plānoja šajā vietā uzcelt tirdzniecības centru. Taču ārzemju investoru plāni mainījās un 2006.gadā īpašums bija izlikts pārdošanā. Pilsētas pašvaldībai tika piedāvāts par 54 000 latu izpirkt 2 zemes gabalus (18.Novembra ielā 105b un Tautas ielā 50) un ēkas daļu, tomēr Domes vadība atteicās no minētā priekšlikuma. Šobrīd ēkas īpašnieks ir biedrība „Samariešu apvienība”.


Написать комментарий