Daugavpilī turpina pieaugt „simtlatnieku” darbavietu skaits

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Oktobrī Daugavpilī „simtlatniekiem” domāto darbavietu skaits tika palielināts līdz 416 darbavietām. Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti apstiprināja lēmumu par grozījumu veikšanu Nodarbinātības valsts aģentūras projekta ieņēmumu un izdevumu tāmē.

Jāatzīmē, ka „simtlatnieku” darba samaksa tiek veikta no projekta līdzekļiem, bet pašvaldības uzdevums ir darbavietu radīšana. Projekta koordinatore Skaidrīte Karpeikina portālam Gorod.lv paziņoja, ka janvārī Daugavpilī vienlaicīgi tika nodarbināti 227 projekta dalībnieki, bet gada laikā pakāpeniski tika palielināts darba vietu skaits.

Vislielākais darbavietu skaita pieaugums projekta ietvaros Daugavpilī notika aprīlī, kad „simtlatnieku” kļuva par 106 cilvēkiem vairāk. Gada laikā arī notiek neliels darba vietu pieaugums. Lēmumu par darba vietu skaitu pieņem projekta vadība Rīgā, bet „simtlatnieku” darba vietu skaita pieauguma tendence raksturīga lielākajai daļai Latvijas pašvaldību.

S.Karpeikina paziņoja, ka novembrī „simtlatnieku” darbavietu skaits Daugavpilī, visdrīzāk, pieaugs līdz 430 darbavietām.


Написать комментарий