NHL vadība atceļ vēl vairākas regulārā čempionāta spēles

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība piektdien atcēla vēl vairākas jaunās sezonas regulārā čempionāta spēles.
Oktobra sākumā tika atceltas visas regulārā čempionāta spēles līdz 24.oktobrim, bet tagad jaunā sezona oficiāli atcelta līdz 1.novembrim.

Līgas vadība savā paziņojumā piektdien uzsvērusi, ka sezonas atcelšana bija vitāli nepieciešama, jo joprojām ar Spēlētāju asociāciju (NHLPA) nav panākta vienošanās par jaunu kolektīvo līgumu.

Kā ziņots, NHLPA ceturtdien noraidīja līgas vadības jauno kolektīvā līguma piedāvājumu, sperot platu soli sezonas atcelšanas virzienā.

NHL otrdien izteica savu kolektīvā līguma piedāvājumu, cerot, ka izdosies aizvadīt pilnu sezonu.

Tajā NHL piedāvāja līgai un spēlētājiem ieņēmumus dalīt tieši uz pusēm. Līga vēlējās, lai sezona sāktos 2.novembrī un tiktu izspēlētas visas 82 [katrai komandai] plānotās regulārā čempionāta cīņas.

Iepriekš tika vēstīts, ka NHLPA lēmumam būs milzīga nozīme - ja spēlētāji piekristu līgas nosacījumiem, sezona patiesi varētu atsākties 2.novembrī un norisināties pilnā apjomā, bet atteikuma gadījumā 2012./13.gada sezona, visticamāk, laika gaitā tiks atcelta.

Jau vēstīts, ka ceturtdien abas puses aizvadīja vienu stundu ilgas pārrunas, pēc kā NHL komisārs Gerijs Betmens izteica nožēlu par spēlētāju lēmumu. "Pēc piedāvājumiem, ko viņi izteica mums, kļuva skaidrs, ka nerunājam vienā valodā. Mans mērķis gan joprojām ir aizvadīt pilnu 82 spēļu sezonu, tomēr esmu satraukts par neesošo progresu."

Līgas piedāvājumam spēlētāji atbildējuši ar trim saviem variantiem, bet neviens no tiem neietvēra peļņas sadali uz pusēm.

Kā ziņots, līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī. Pēc vecā kolektīvā līguma spēlētāji saņēma 57% no komandu budžeta, bet lokauta sākumā 57% vēlas paturēt īpašnieki, kuri tagad bija spēruši soli pretim otrai pusei.

Tāpat līgas piedāvājumā ietilpa priekšlikums samazināt debitanta līguma apjomu no trim līdz divām sezonām, kā arī paaugstināt vecuma robežu, no kuras spēlētājs var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, līdz 28 gadiem. Šādi līgas vadība vēlas ierobežot daudzmiljonu līgumu slēgšanu ar gados jauniem hokejistiem.

Klubu algu griestus bija piedāvāts samazināt līdz 59,9 miljoniem dolāru (32,4 miljoniem latu), tomēr pirmajā sezonā klubiem būtu atļauts tērēt līdzšinējo maksimālo summu - 70,2 miljonus dolāru (38 miljonus latu). Algu griestos tiktu ietvertas arī vienību fārmklubu spēlētāju algas, kas pārsniedz 105 000 dolāru (56 910 latus) gadā.

Tika piedāvāts, ka maksimālais termiņš, uz kuru varētu slēgt līgumu ar spēlētāju, būtu pieci gadi, bet formula, pēc kuras tiek aprēķinātu algu sadalījums hokejista aizmainīšanas gadījumā, tiktu mainīta, tādējādi palielinot klubu ieinteresētību aizmainīt spēlētājus, kuri neattaisno savu līgumu finansiālo pusi.

Tāpat jaunajā kolektīvajā līgumā bija paredzēts ietvert punktu, kas ļautu pēc sešiem gadiem to pagarināt vēl uz vienu sezonu.

NHL sezonu bija plānots uzsākt 11.oktobrī.

Tiek ziņots, ka NHL lokauta dēļ pašlaik jau esot zaudējusi aptuveni 250 miljonus dolāru (135,5 miljonus latu).

Kopš iepriekšējā NHL lokauta, kas pilnībā atcēla 2004./2005.gada sezonu, līgas ieņēmumi auguši no 2,1 miljarda dolāru (1,1 miljarda latu) līdz 3,3 miljardiem dolāru (1,7 miljardiem latu).

 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий