Stradiņa universitātes rektors apmeklēja Daugavpils Medicīnas koledžu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 19.oktobrī, Daugavpili apmeklēja Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis un Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs.

Stradiņa universitātes rektors no rīta pameklēja Daugavpils medicīnas koledžu, lai iepazītos ar medicīnas darbinieku sagatavošanas procesu. Savukārt Banku augstskolas rektors apmeklēja J.Raiņa 6.vidusskolu, kur aprunājās ar skolotājiem un nolasīja lekciju par uzņēmēju darbībā un karjerā nepieciešamajām kompetencēm.
Stradiņa universitātes rektoru šajā vizītē pavadīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Pediatrijas klīnikas vadītāja, profesore un viņa sieva Dace Gardovska.
Viesi bija devušies ekskursijā par koledžu, apskatīja mūsdienīgi aprīkotus lekciju un praktisko nodarbību kabinetus, konferenču zāli, atpūtas stūrīti.

Neviltotu interesi Gardovsku pāris izrādīja par bērnu aprūpes kabinetu, kur, izņemot visu nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu, atrodas arī jaundzimušo bērnu mulāžas. Jānis Gardovskis pat paauklēja vienu mulāžu, kas izveidota, ievērojot visas anatomiskās īpatnības, un arī sver kā īstais jaundzimušais – ap trim kilogramiem.

Medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska atzīmēja, ka pēdējo gadu laikā būtiski pieaudzis studentu valodu zināšanas prasmju līmenis, tāpēc bez problēmām tiek lietota gan valsts valoda, gan svešvalodas. „Mēs bieži uzņemam ārzemju studentus Erasmus programmas ietvaros, mūsu studenti arī bieži vien mācās ārzemēs, kur viņi labprāt tiek uzņemti”, - pastāstīja Jankovskas kundze.

Koledžas direktores vietniece mācību daļā Jeļena Sargsjane pastāstīja, ka mācību iestādē ir ap 20 aprīkotiem kabinetiem, kas ir domāti praktiskajām nodarbībām un kuros ievietoti speciāli manekeni, uz kuriem vingrinās topošas medmāsas un feldšeri. Pirms dažiem gadiem eiroprojektu ietvaros koledžā tika aprīkoti pirmās palīdzības, pacientu apkalpošanas, iekšējo slimību diagnosticēšanas kabineti.

Viesi bija apmierināti ar redzēto, atzīmējot, Rīgā mācību iestādes tikai sāk apgūt ES fondu līdzekļus.

Profesoru Gardovsku vizītes programmas ietvaros paredzēts arī Daugavpils reģionālās slimnīcas apmeklējums un preses konference.



Написать комментарий