Vēl vismaz 15 cilvēki ir ievainoti teroraktā, kuru BBC korespondents raksturo kā “pēdējā laika” smagāko šāda vieda uzbrukumu valstī. Bojāgājušo skaits vēl varētu pieaugt, norāda amatpersonas.

Sprādzienā Balhas provincē cietis autobuss, kurā braukuši kāzu viesi – sievietes, vīrieši un bērni. Nav zināms, vai kāzinieki bija teroristu plānotais uzbrukuma mērķis. Pagaidām neviens arī nav uzņēmies atbildību par incidentu.

Lai gan Afganistānas ziemeļi visumā ir viena no drošākajām valsts daļām, Balhas province piedzīvo islāmistu grupējuma “Taliban” aktivitātes un teroraktu skaita pieaugumu, ko NATO spēki nespēj apturēt, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka NATO vadīto starptautisko spēku ISAF kontingents tika izveidots 2001.gada decembrī pēc tam, kad pēc 2001.gada 11.septembra terora aktiem ar ASV militāro atbalstu Afganistānā tika gāzts talibu režīms.

Starptautiskie spēki jau pērn sāka nodot atbildību par drošību afgāņu rokās vairākās provincēs, bet pilnīga starptautisko spēku izvešana no Afganistānas paredzēta līdz 2014.gada beigām.