Tika piešķirtas pašvaldības stipendijas DU studentiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas locekļi atbalstīja lēmumu par Daugavpils pašvaldības stipendiju piešķiršanu 10 Daugavpils universitātes studentiem.

Dažādu bakalaura studiju programmu pilna laika 2., 3., un 4.kursa studenti šogad 6 mēnešu laikā saņems stipendiju 180 latu apmērā. Visi studenti, kam tika piešķirta stipendija, deklarēti Daugavpilī, viņu vidējā balle ir ne zemāka par 8, viņi nesaņem citas stipendijas, ir labi nokārtojuši visus eksāmenus un aktīvi piedalās augstskolas dzīvē.

Jāatzīmē, ka sadarbības līgums starp Daugavpils universitāti un pilsētas domi tika noslēgts 2008.gadā un minētais dokuments paredz ikgadēju stipendiju piešķiršanu universitātes studentiem.

Apspriedes laikā deputāte Ināra Ostrovska uzdeva jautājumu, vai pašvaldības stipendijas ieguvušie studenti plāno strādāt mūsu pilsētā. Savukārt deputāts Ivars Šķinčs atzīmēja, ka studenti paliks pilsētā, ja tiks radītas darba vietas.

Aizvadītajā gadā DU studentu stipendijām no pašvaldības budžeta tika iedalīti 3 840 lati. Šogad stipendijas tiek piešķirtas jau otro reizi.


Написать комментарий