Katra pie televizora pavadīta stunda saīsina dzīvi par 22 minūtēm

foto ehow.com
foto ehow.com

Katra stunda, kuru skatītāji pavada pie televizora ekrāniem, saīsina viņu dzīves ilgumu par 22 minūtēm, secinājuši Austrālijas zinātnieki. Proti, zinātnieki atklājuši, ka televīzijas skatīšanās paradumiem esot tikpat postoša ietekme uz veselību kā smēķēšanai, liekajam svaram un mazkustīgam dzīvesveidam, jo gaišzilā ekrāna vērošana veicinot sliktus ēšanas paradumus un atturot cilvēkus no sportošanas, vēsta portāls news.com.au.

“Televīzijas skatīšanos var salīdzināt ar citām izplatītākajām hroniskajām saslimšanām, kuru rezultātā sarūk cilvēka dzīves garums,” atzīts zinātnieku pētījumā.

Zinātnieku secinājumi publicēti British Journal of Sports Medicine oktobra izdevumā un tiek attiecināti uz pieaugušo auditoriju – cilvēkiem, kuri ir vecāki par 25 gadiem. Zinātnieki balstījuši savu pētījumu uz rādītājiem, kas liecina, ka Austrālijā iedzīvotāji dienā pie televizora pavada vidēji sešas stundas. Šie dati tika salīdzināti ar Statistikas pārvaldes un Austrālijas diabēta, liekā svara un dzīvesveida pētījuma rezultātiem.

“Rezultāti ļauj secināt, ka ilga televizora skatīšanās samazina dzīves ilgumu,” pavēstījuši zinātnieki. Pētījums liecina, ka 2008.gadā Austrālijas iedzīvotāji, kuri ir vecāki par 25 gadiem, kopumā gadā pie televizora ekrāniem pavadījuši 9,8 miljardus stundu.

Jāpiebilst, ka Latvijā pēdējo gadu laikā iedzīvotāji arvien vairāk laika pavadījuši pie televizoru ekrāniem. Ja 2000.gadā vidējais skatīšanās laiks uz vienu TV skatītāju bija 4 stundas un 18 minūtes vidēji dienā, tad 2011.gada sākumā viens skatītājs dienā televīziju skatījies 5 stundas un 49 minūtes vidēji dienā, liecina sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia dati.


Написать комментарий