Daugavpils Krievu kultūras centrs trešo reizi mainījis atrašanas vietu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

15.oktobrī, Krievu kultūras centrs trešo reizi svinēja pārvākšanos citās telpās – tagad Krievu nams savus viesus gaida plašajā divstāvu ēkā Varšavas ielā 14.

Svinīgajā ceremonijā Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs atzīmēja, ka tas ir svarīgs notikums valsts otrajā lielākajā pilsētā, it īpaši ņemot vērā faktu, ka lielākā daugavpiliešu daļa ir krievvalodīgie cilvēki. „Paldies par to, ka Daugavpilī tiek saglabātas daudznacionālas pilsētas tradīcijas, tas padara pilsētnieku dzīvi cieņas vērtu. Pašreizējā Krievu nama atrašanās vieta nav nejauša – tā atrodas blakus baznīcai”, - pastāstīja augsti stāvošais viesis, kuram pēc uzrunas Krievu kultūras centra ansamblis „Rusiči” pasniedza glāzīti un nodziedāja senlaiku dziesmu.

Svinīgo pasākumu Krievu namā apmeklēja arī pilsētas pašvaldības vadītāji, baznīcas pārstāvji, diplomāti, Saeimas deputāts, ierēdņi, uzņēmēji, žurnālisti.

Pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta, kurā saticīgi dzīvo vairāk nekā 20 nacionalitāšu pārstāvji un tiek saglabātas šeit dzīvojošo tautu pārstāvju tradīcijas, bet Krievu nams ir unikāla vieta, kurā vienmēr ir silti un mājīgi. „Ceru, ka Krievu nams šeit iekārtojies uz visiem laikiem”, - teica pilsētas mērs.

Daugavpils Bīskaps Aleksandrs apsveica klātesošos ar tikko pagājušiem Pokrova svētkiem, atzīmējot, ka pārcelšanās šajā laikā ir laba zīme, un aizvadīja svinīgo aizlūgumu.

Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe novēlēja Krievu kultūras centram piesaistīt cilvēkus gan ikdienā, gan svētkos, dāvājot viņiem savu sirdssiltumu.

Tika izteikti pateicības vārdi Daugavpils pilsētas pašvaldībai, kas atbalstīja Krievu kultūras centru tā iecerē paplašināt savas telpas, Krievu kultūras centra pastāvīgai vadītājai Geroidai Bogdanovai un visas saliedētajam kolektīvam novēlēja veiksmi un turpmākos panākumus. Svētkos uzstājās viesi no krievu pilsētas Vladimiras, kuri ieradās ciemos ar sālsmaizi un skaistām dziesmām.
Pasākuma noslēgumā Krievu kultūras centrs kā parasti bija viesmīlīgs un aicināja viesus pie svētku galda, uzcienājot ar tradicionālo „Hrenovuhu” un „Kedrovku”.

Portāls Gorod.lv arī apsveic Krievu kultūras centru ar jaunu mājvietu un pievienojas visiem sirsnīgiem novēlējumiem!



Написать комментарий