Pie Lietuvas vēstniecības Rīgā notika pikets pret Visaginas AES celtniecību

Trešdien, 10.oktobrī, pretī Lietuvas vēstniecībai Rīgā notika biedrības ”Enerģija tautai” rīkots pikets pret Visaginas AES celtniecību.

Biedrības pārstāvis Eduards Grubevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka piketa dalībnieki protestēja pret Latvijas Republikas iesaistīšanos Visaginas AES celtniecībā un 1 miljarda eiro ieguldīšanu paaugstinātas bīstamības atomobjektā.

„No ekoloģijas viedokļa nekas labs no atomstacijas, kas atrodas 15 km attālumā no Latvijas robežas, nav gaidāms. Mūsu biedrība „Enerģijai tautai” sarīkoja piketu „PRET VAES celtniecību”, lai piesaistītu uzmanību šai nopietnai problēmai.

Esam nodevuši savas pretenzijas Lietuvas vēstniekam Latvijā. Lietuvā gaidāms referendums par AES celtniecību, bet pie mums šis jautājums netiek apspriests, kaut arī sabiedrība ieinteresēta minētās problēmas atrisināšanā. Pagājušajā piektdienā Rīgā notika konference, kuras gaitā zinātnieki prezentēja jaunās paaudzes enerģijas avotus, kuru pamatā ir saules baterijas, vēja spēks u.tt. Zinātne attīstās, un Latvijai šobrīd nevajadzētu ieguldīt lielas naudas summas svešā ekonomikā, bet gan attīstīt savu.
Esam nosūtījuši atklāto vēstuli valsts prezidentam Andrim Bērziņam ar lūgumu iniciēt referendumu arī Latvijā. Esam piedāvājuši sarīkot to kopā ar pašvaldību vēlēšanām 2013.gada jūnijā, lai neizšķērdētu valsts naudu.

Visaginas AES celtniecība ir neizdevīgs projekts – tajā nepiedalās privātinvestori, projekts tiks pabeigts 2015.gadā, kad zinātne būs pārgājusi uz citu līmeni, bet projektu parakstījusī valdība nebūs pie varas. Ja Latvija projektā neiesaistīsies, VAES nebūs”, - ir pārliecināts Eduards Grubevičs.



Написать комментарий