LKKC Maskavā vēlas panākt dzelzceļa transporta izmantošanas atvieglojumus studentiem no Latvijas un bijušās PSRS valstīm

foto wayfaring.info
foto wayfaring.info

Latvijas Krievu kultūras centrs Maskavā ir nosūtījis atklāto vēstuli AAS „Krievijas dzelzceļš” prezidentam Vladimiram Jakuninam.

Vēstulē Centrs uzstāj, ka būtu nepieciešams piešķirt dzelzceļa transporta pakalpojumu izmantošanas atvieglojumus visiem bijušās PSRS valstu studentiem, kas studē Krievijas augstskolās. Minētā vēstule tika uzrakstīta, pamatojoties uz Krievijā studējošo Latvijas studentu lūgumu, un sakarā ar pētījumu „Pusaudzis bijušās PSRS telpā: balstoties uz Maskavas un Rīgas vecāko klašu socioloģiskās aptaujas materiāliem”, kuru veica Krievijas Izglītības akadēmijas speciālisti. Pētījums liecina, ka krievu skolēnu interese par Krieviju ir mazinājusies un viņi izvēlas iegūt augstāko izglītību Rietumos.

Centra vadītājs Andrejs Neronskis atzīmēja, ka Krievijas augstskolās pārsvarā studē krievi un citu republiku krievvalodīgie iedzīvotāji. Tie ir cilvēki, kuriem, neskatoties uz pasaules ģeopolitiskajiem procesiem, nav vienaldzīga Krievija un Krievu pasaules vērtības. Tāpēc nav pieļaujama situācija, kad ierēdņu vienaldzības dēļ reālā attieksme pret tautiešiem neatšķiras no attieksmes pret ārzemniekiem.


Написать комментарий