Vidusskolēnus vilinās uz rūpniecības uzņēmumiem

foto liepaja.lv
foto liepaja.lv

Lai radītu izpratni par uzņēmējdarbību un veicinātu vidējās izglītības iestāžu izglītojamo informētību par inovatīviem, tehnoloģiski orientētiem uzņēmumiem Latvijā, vidusskolēnus aicinās uz diskusijām uzņēmumos.

Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu rīko Latvijas vidējās izglītības iestāžu izglītojamo vizītes inovatīvos, tehnoloģiski orientētos uzņēmumos Latvijas reģionos. Šā gada. 8. un 11. oktobrī Liepājas 6. vidusskolas skolēni un skolotāji dosies vizītē uz a/s Liepājas papīrs un SIA Lauma Fabrics.

Vizītes laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar uzņēmējdarbības atbalsta veidiem Latvijā, pašvaldībā, kā arī Biznesa inkubatora darbību. Skolēni tiks iepazīstināti ar uzņēmuma darbības veidu, virzienu, mikro un makrovides faktoriem, kas ietekmē uzņēmumu, izaicinājumiem, ar kuriem uzņēmums sastopas sarežģītu ekonomisko apstākļu laikā.

Iesaistot skolēnus diskusijā, tiek cerēts radīt izpratni par uzņēmējdarbību, veicināt vidējās izglītības iestāžu izglītojamo informētību par inovatīviem, tehnoloģiski orientētiem uzņēmumiem Latvijā, to darbības pamata principiem, tehnoloģiju attīstības līmeni, kā arī risinājumiem uzņēmējdarbības izaicinājumu pārvarēšanā.

Iesaistoties projektā, uzņēmumiem ir iespēja veicināt atpazīstamību, celt sava kā sociāli atbildīga uzņēmuma reputāciju sabiedrības acīs, motivēt jaunatni kļūt par uzņēmuma darbiniekiem vai partneriem nākotnē.
Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.


Написать комментарий