Šodien vētra novērtē Latvijas ēku kvalitāti, bet Baltijas valstu arhitekti – Daugavpils ēkas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Oktobra pirmajā pirmdienā visas pasaules arhitekti svin savus profesionālos svētkus, savukārt Latvijā Pasaules arhitektūras dienai veltīti pasākumi norisinājās nedēļas laikā.

Pat nelabvēlīgi laika apstākļi netraucēja šodien, 5.oktobrī, Daugavpilī ieplānotiem pasākumiem – plkst.11:00 Daugavpils pilsētas domē tika atklāta arhitektūras tendencēm veltītā konference. Turpat tika atklāta arī izstāde, kurā tika prezentēti Latvijas arhitektu pagājušā gada labākie darbi, kuru vidū bija arī Daugavpils pašvaldības policijas renovētā ēka.

Vakarā Domē notiks Baltijas valstu arhitektūras augstskolas pēdējo gadu absolventu labāko diplomdarbu prezentācija, kuras noslēgumā starptautiskā žūrija izvēlēsies un apbalvos labākos arhitektus.

Daugavpils galvenā arhitekte Inga Ancāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka konferencē piedalās 120 speciālisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Tie nav tikai arhitekti, bet arī mākslinieki, dizaineri, būvnieki, projektētāji.

Atklājot konferenci, Daugavpils pilsētas mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka daugavpilieši lepojas ar savu pilsētu, bet pašvaldība dara visu iespējamo, lai saglabātu pilsētas vēsturisko ainavu un uzlabotu to.

Latvijas arhitektu asociācijas prezidents Viktors Valgums pateicās Daugavpilij par viesmīlību un piemēru, kuru pilsēta rāda pārējām pašvaldībām, veidojot nelielus, bet pārsteidzoši oriģinālus objektus, kas izgrezno pilsētu, piemēram, Soliņu aleju Centrālajā parkā.

Šodien Arhitektūras dienas ietvaros pasākumu viesi tiks iepazīstināti ar mūsu pilsētu, pēdējo 20 gadu laikā uzceltajām un renovētajām ēkām, kā arī tiks organizēta ekskursija uz Daugavpils cietoksni.



Написать комментарий