VUGD glābis vairākus ogotājus un sēņotājus

foto healthfoodmadeeasy.com
foto healthfoodmadeeasy.com

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4.oktobra plkst. 6:30 līdz 5.oktobra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus. Kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bija arī desmit maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki, informē VUGD.

Ugunsdzēsēji glābēji aizvadītajā diennaktī vairākas reizes sniedza palīdzību nelaimē nokļuvušiem sēņotājiem un ogotājiem.

Vakar, plkst. 16:16, VUGD saņēma informāciju, ka Ķekavas novada, Daugmales pagastā, sēņotāja ir iekritusi grāvī. Ierodoties notikuma vietā un signalizējot ar skaņas signālu, ugunsdzēsēji glābēji sadzirdēja sievietes palīgā saucienus. Kad ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz sievietei, viņa jau no grāvja bija izkļuvusi ārā. Ugunsdzēsēji glābēji viņu sasedza ar segām un nogādāja līdz kaimiņiem.

Vakar, plkst. 17:37, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Mangaļsalas ielas rajona mežā, ir apmaldījies 73 gadus vecs vīrietis. Cilvēka meklēšanas darbus veica ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts policiju. Signalizējot ar automašīnas skaņas signālu un braukājot pa mežu masīvu, ap pulksten pusdesmitiem vakarā pazudušais vīrietis tika atrasts netālu no mola purvā un nodots mediķiem.

Vakar, plkst. 22:22, VUGD saņēma informāciju no Valsts policijas, ka Balvu novada, Lazdukalna pagasta, Lagažu purvā, ir apmaldījušās divas sievietes un ir nepieciešama ugunsdzēsēju glābēju palīdzība. Sieviešu meklēšana sekmīgi noslēdzās pusvienos naktī. Šis gadījums beidzās veiksmīgi, jo vada komandieris, kas izbrauca uz notikuma vietu, ļoti labi pārzināja šo purvu un, sazinoties ar sievietēm, ātri saprata, kurā vietā viņas atrodas. Lai sievietes izvestu no purva, tika izmantots Hansa dēlis, jo purvā bija divi pārplūduši grāvji, kuriem pāri glābēji un sievietes tika ar dēļa palīdzību.

VUGD atgādina, ka, dodoties ogot vai sēņot, līdzi ir jāņem uzlādēts mobilais telefons. Ja gadās apmaldīties purvā, rūpīgi ir jāpārbauda katra vieta, kur plānots spert soli. Vislabāk to darīt ar garāka koka palīdzību. Ja tomēr cilvēks iekrīt purvā vai akacī, tikai mierīgas un apdomātas darbības palīdzēs izglābties. Strauji un haotiski vicinot kājas un rokas, cilvēks tikai vēl dziļāk iestigs purvā. Tā vietā ir jāmēģina atrast jebko aiz kā var pieturēties vai aizķerties un lēnām izvilkt sevi ārā.

Ja cilvēks saprot, ka pašu spēkiem nespēs izkļūt no meža, jāzvana glābējiem pa tālruni 112 un jānosauc pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegāja mežā vai purvā, cik ilgi tajā uzturējies, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus ir šķērsojis vai tiem pagājis garām. Atcerieties, ka jebkurš sīkums var palīdzēt glābējiem Jūs atrast!


Написать комментарий