J.Vanags: Apmācību kuponus, visdrīzāk, saņems visi interesenti Daugavpilī 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

3.oktobrī Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) uzsāka apmācību kuponu izsniegšanu pieaugušo grupām, kas visvairāk pakļautas bezdarba riskam, kupons dod iespēju iegūt formālo vai neformālo izglītību bez maksas vai apmaksājot tikai 30%. Daugavpilī programmas pirmā posma ietvaros apmācību kuponi tiks izsniegti 69 cilvēkiem.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags portālam Gorod.lv paziņoja, ka mūsu pilsētā kuponu saņemšanas reģistrācija norit labi, neskatoties uz to, ka visā Latvijā sakarā ar tehniskās dabas traucējumiem NVA datu bāzē bija radušās problēmas ar reģistrāciju.

Dienas laikā NVA Daugavpils filiāle saņēma no uzņēmumiem darbinieku, kuriem būtu nepieciešama papildus zināšanu iegūšana, sarakstus. Par vietējo uzņēmēju pieprasītajām nozarēm, kurās darbiniekiem nepieciešams iziet papildus apmācību, kļūs zināms pēc šodienas iesniegtās informācijas izpētes.

Pēc J.Vanaga vārdiem, neliela ažiotāža sakarā ar kuponiem Daugavpilī tomēr pastāv, taču tuvāko mēnešu laikā Latvijā tiks izsniegti aptuveni 7 tūkstoši kuponu, tāpēc pastāv liela varbūtība, ka tos saņems visi interesenti.

Pirmās reģistrācijas dienas laikā NVA Daugavpils nodaļa saņēma 69 cilvēku pieteikumus kupona saņemšanai, 21 cilvēks tika pierakstīts rezerves sarakstā gadījumam, ja kāds no pamatsaraksta nevarēs iziet apmācību. J.Vanags paziņoja, ka kuponu apmācība ir laba iespēja, kas ļauj strādājošiem cilvēkiem saglabāt savu darbavietu, bet darba devējiem – nodrošināt darbiniekiem iespēju apgūt jaunas zināšanas un uzņemties papildus pienākumus.

Jāatzīmē, ka dalībai projektā var pieteikties nodarbināta vai pašnodarbināta persona no 25 gadu vecuma, kas saņēma karjeras konsultanta apliecinājumu par nepieciešamību piedalīties šajā programmā un kas pēdējo formālo vai neformālo izglītību ieguvusi vismaz pirms gada vai agrāk.
Kupona maksimālā vērtība sastāda 250 latus. Kupona pilna apmaksa iespējama gadījumos, ja pieteicējs ir invalīds, atzīts par trūcīgu personu, viņam ir divi vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem, līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamā vecuma sasniegšanai atlikuši ne vairāk kā pieci gadi. 


Написать комментарий

Visdažādākie kuponi http://www.kolosali.lv/