Plenēra dalībnieki uzdāvināja Daugavpils Rotko mākslas centram 25 savas gleznas 2

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, otrdien, 25.septembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika kārtējā Starptautiskā Marka Rotko plenēra noslēguma ceremonija. Pasākumā bija pulcējušies viena no dārgāko mūsdienu mākslinieku jaunrades cienītāji, atgādināsim, ka viņa glezna "Oranžs, sarkans, dzeltens" Christie's izsolē tika pārdota par rekordsummu - 86,9 miljoniem dolāru.

Rotko mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šī gada plenēra dalībnieki uzdāvināja pilsētai 25 savus darbus. „Saskaņā ar esošo nolikumu starptautiskā plenēra noslēgumā katram no 15 dalībniekiem bija jāatdod viena sava glezna. Daudzi mākslinieki ir pārliecināti, ka viņu gleznas jāuztver kompleksā, tāpēc atstāja vairākus savus darbus. Šo mākslinieku vidū bija latviete Ilze Volonte, poliete Anna Podļevska, Lielbritānijas pārstāvis Mario Estevess un citi”, - paskaidroja Aleksejs Burunovs. Kopumā Rotko mākslas centra fondos atrodas iepriekšējo plenēru dalībnieku radītas vairāk nekā 100 gleznas.

Jāatzīmē, ka nākamgad plenēra nosaukums būs Marka Rotko Starptautiskā rezidence, jo tas norisināsies jaunajā Mākslas centrā Cietoksnī. Kā arī tiek plānots samazināt plenēra dalībnieku skaitu līdz 11 cilvēkiem un pagarināt pasākuma norises laiku.


Написать комментарий

personīgi man tādu darbu pat pa velti nevajag -kāda tur māksla-tīras šausmas.

Daži darbi bija labi...

Написать комментарий