Tunisija atbalsta arābu valstu militāru intervenci Sīrijā

foto WorldTomorrow
foto WorldTomorrow

Tunisija ir gatava atbalstīt arābu valstu miera uzturēšanas operāciju Sīrijā vardarbības pārtraukšanai valstī, kur jau pusotru gadu turpinās bruņots konflikts starp nemierniekiem un valdošā režīma spēkiem, aģentūrai "France Presse" atklājis Tunisijas prezidents Monsefs Marzuki.

Augstā amatpersona reportieriem to atklājis ANO Ģenerālās Asamblejas laikā, kura pašlaik notiek Ņujorkā.

"Miera uzturēšanas operācija ar arābu valstu spēkiem, jā, tas ir iespējams. Mēs darīsim visu problēmas mierīgam risinājumam, bet ja būs nepieciešama iejaukšanās miera uzturēšanai, tad ir jābūt arābu pasaules spēkiem," aģentūrai atklāja Tunisijas prezidents.

Tunisijas prezidenta komentārs seko Kataras emīra šeiha Hamada bin Halifa al Thani aicinājumam uz arābu valstu militāro intervenci Sīrijā, lai apturētu konfliktu šajā valstī.

Sīrijas konflikts turpinās jau kopš 2011. gada marta. Tautas sacelšanās pāraugusi bruņotā nemiernieku un valdošā prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 20 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Kopš sacelšanās sākuma ANO Drošības padome ir mēģinājusi atrast veidus, kā atrisināt konfliktu. Tomēr pieņemt stingras sankcijas pret Asada režīmu Drošības padomei tā arī nav izdevies, jo jau trīs reizes ANO rezolūcijas Sīrijas jautājumos bloķēja Krievija un Ķīna.

Lūgumu ārvalstīm militāri iejaukties konfliktā 3. septembrī izteicis opozīcijas izveidotās organizācijas "Sīrijas Nacionālā padome" līderis Abdelbasets Saida .

ASV un Lielbritānija augusta beigās brīdināja, ka varētu apsvērt iespēju par bruņotu iejaukšanos Sīrijas konfliktā, ja Asada režīms nemieru apspiešanai izmantos valstī esošos ķīmiskos ieročus.


Написать комментарий