Vienošanās mērķis ir veicināt Labklājības ministrijas (LM) un lauksaimnieku nevalstisko organizāciju sadarbību, lai efektīvāk īstenotu darba, sociālās drošības, bērnu un ģimenes, personu ar invaliditāti vienlīdzīgas iespēju politikas, kā arī sekmētu pilsoniskās sabiedrības iesaisti būtisku lēmumu pieņemšanā.

No lauksaimnieku nevalstisko organizāciju puses sadarbības līgumus parakstīs Zemnieku Saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes vadītājs Edgars Treibergs.

Diskutējot par LM iniciatīvu ieviest reģionālās mobilitātes pabalstus, labklājības ministre un lauksaimnieku organizācijas secināja, ka nepieciešama ciešāka sadarbība labklājības rīcībpolitikas izstrādē lauku reģioniem un vienojās par līguma parakstīšanu.

Galvenās pušu sadarbības jomas būs bezdarba un bezdarba risku samazināšana, tai skaitā profesionālā pārkvalifikācija, darba attiecības, darba aizsardzība, personu ar invaliditāti vienlīdzīgas iespējas, sociālā iekļaušana, valsts sociālā apdrošināšana un valsts sociālie pabalsti, ģimenes politika.

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz svinīgu sadarbības līguma parakstīšanu Labklājības ministrijā, Skolas ielā 28, 203. kabinetā.
Atgādinām, ka LM līdz šim ar nevalstiskajām organizācijām ir noslēgti 59 sadarbības līgumi.