Kultūras ministrija iedalīs līdzekļus Daugavpils cietoksnī topošajam Rotko mākslas centram 1

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kultūras ministrijas nākamā gada budžetā ieplānoti līdzekļi Daugavpilī topošā Rotko mākslas centra finansējumam, Starptautiskā plenēra „Marks Rotko 2012” noslēguma ceremonijā portālam Gorod.lv paziņoja Saeimas deputāte, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Inese Laizāne.

Pēc viņas vārdiem, kultūras centra izveide Cietoksnī nozīmes ziņā tiek pielīdzināta tik svarīgiem pasākumiem kā Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki un citiem Kultūrkapitāla fonda pasākumiem, kas ir Kultūras ministrijas prioritātes.

„Rotko mākslas centrs ir jāatbalsta, jo tas nav tikai Daugavpils, bet gan visas Latvijas tautas īpašums. Pilnībā piekrītu mākslinieku viedoklim, ka topošajam Centram ir visas iespējas kļūt par vienu no Austrumeiropas lielākajiem kultūras objektiem.

Neuzskatu sevi par eksperti, bet, manuprāt, plenēra dalībnieku darbi ar katru gadu kļūst arvien interesantāki, mākslinieku profesionālais līmenis arī pieaug. Atzīšos, ka izstādīto mākslas darbu vidū ir gleznas, kuras es labprāt pakārtu pie sienas savās mājās.

Man patīk arī paša Marka Rotko gleznās izmantotas spilgtas un sulīgas krāsas, šī tendence vērojama arī plenēra dalībnieku darbos. Šīs dzīves apliecinošas krāsas uzlādē ar enerģiju, kas it īpaši ir nepieciešams rudenī. Mākslas zinātnieki konstatējuši, ka šo darbu krāsu gamma ir tuva Daugavpils un Latgales krāsām, bērnības iespaidi uz visiem laikiem palika mākslinieka atmiņā. Savukārt, mēs, aplūkojot šīs gleznas, varam novērtēt mūsu pilsētas un reģiona skaistumu un lepoties ar to”, - pastāstīja Inese Laizāne.


Написать комментарий

Super ja ta tas notiks