Latvijā 'Dacia Lodgy' maksās no nepilniem septiņiem tūkstošiem latu

publicitātes foto
publicitātes foto

Tirdzniecībā Latvijā nonācis "Dacia" jaunākais modelis "Lodgy", kas tika prezentēts pavasarī notikušajā Ženēvas autoizstādē un šeit maksās no 6 748 latiem (ieskaitot PVN).

"Dacia" norāda, ka "Lodgy" nosaukums aizgūts no angļu valodas vārda "lodge", tādējādi uzsverot spēkrata praktiskumu. Automobilis ir 4,5 metrus garš un 1,75 metrus plats. Tas būs pieejams kā piecvietīgā, tā arī septiņvietīgā konfigurācijā. Ražotājs apgalvo, ka "Lodgy" ir šajā segmentā ar vislielāko brīvās vietas telpu trešās sēdekļu rindas pasažieriem, kājām nodrošinot 144 mm brīvas vietas, bet no grīdas līdz griestiem – 866 mm.

Trešo sēdekļu rindu, kurai ir arī "Isofix" fiksatori, var nolocīt vai arī pilnībā izņemt. Septiņvietīgajā variantā "Dacia Lodgy" bagāžas nodalījuma tilpums ir 207 litri. Izņemot trešo sēdekļu rindu, bagāžā būs 827 litru telpa, bet nolaižot arī otrās sēdekļu rindas atzveltnes – līdz pat 2 617 litru.

Būtisks jaunums šajā modelī ir multimediju sistēma "Media Nav", kas ir pirmais tamlīdzīgais piedāvājums "Dacia" modeļiem. Šai sistēmai ir septiņcollu skārienjutīgs ekrāns un "Navteq" karšu navigācija. Šī sistēma vēlāk gaidāma arī citos "Dacia" modeļos.

Jaunais modelis netiks montēts Rumānijā, kā pārējie "Dacia" spēkrati, bet gan Marokā.

Latvijā "Dacia Lodgy" pieejams ar 1,6-litru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 84 zirgspēku jaudu un atkarībā no versijas maksā 6 748 līdz 8 210 latu. Tāpat pieejams 1,5-litru dīzeļmotors, kas atkarībā no versijas attīsta 90 līdz 110 ZS jaudu un maksā no 8 598 līdz 10 847 latiem.


Темы: , , , ,
Написать комментарий