Investīciju foruma dalībnieki noskaidroja, kas ir nepieciešams biznesa attīstībai Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Divu dienu gara investīciju foruma, kas norisinājās Daugavpilī 20. un 21.septembrī, noslēgumā tika paziņoti foruma rezultāti, izdarītie secinājumi un nākotnes plāni, tai skaitā tika paziņotas tēzes, kas attiecas uz investīciju piesaistīšanas problēmām un faktoriem, kas kavē biznesa attīstību Daugavpilī.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, paziņojot uzņēmēju grupas darba rezultātus, atzīmēja, ka tika atrasti vairāki biznesa attīstības problēmu risinājumi, taču daži jautājumi palika bez atbildēm. Grupa secināja, ka pilsētai jāsaņem gan publiskas, gan privātas investīcijas, un ka uzņēmējdarbības attīstībai Daugavpilī ir nepieciešami jauni speciālisti un pasākumi, kas informētu sava biznesa radīšanā ieinteresētus cilvēkus.

Kā arī tika secināts, ka uzņēmējdarbība Daugavpilī turpinās attīstīties, ja biznesā tiks izmantotas inovācijas un galvenais, ja pieaugs ražošanas produktivitāte. Uzņēmēji uzskata, ka biznesa attīstībai domātā valsts atbalsta saņemšanas procedūrai nav jābūt tik birokrātiskai, vajadzētu atvieglot saņemtā finansējuma izmantošanas atskaišu procedūru un uzlabot uzņēmēju informēšanas sistēmu par iespējamo valsts un eiroprojektu atbalstu.

Uzņēmēji tika sarūgtināti, jo tā arī netika piedāvātas idejas, kādā veidā valsts varētu palīdzēt biznesam risināt apgrozījuma līdzekļu trūkumu, jo šim mērķim bankā saņemtā kredīta atmaksāšana bieži vien pārsniedz saņemto peļņu.

Papildinot teikto, vicemērs Līvija Jankovska atzīmēja, ka pašvaldība turpinās iesākto darbu, centīsies piesaistīt pilsētā investorus un palīdzēt uzņēmējdarbības attīstībai mūsu pilsētā. Taču, lai Daugavpilī gribētu ieguldīt naudu, arī pilsētas iedzīvotājiem jāmīl sava pilsēta un jācenšas prezentēt to no labākās puses, uzskata vicemērs.

Pēc L.Jankovskas domām, šobrīd biznesa vides attīstību pilsētā kavē cilvēku trūkums, kā arī nepilnības likumdošanā, kas aizliedz pašvaldībām uz likuma pamata un, ievērojot konkrētus apstākļus, sniegt atbalstu biznesam.

Runājot par to, kas būtu nepieciešams vietējā biznesa attīstībai, L.Jankovska atzīmēja, ka ļoti svarīga ir Domes un uzņēmēju ciešā sadarbība, tai skaitā Domes organizētie investīciju forumi. Sakarā ar to, ka šī gada forums ir saņēmis ļoti pozitīvas atsauksmes, tika nolemts arī nākamgad organizēt Daugavpilī trešo Starptautisko inovāciju forumu, kas varētu izaug līdz valsts mērogam. Kārtējā plašajā pasākumā tiek plānots rast dažādu jautājumu risinājumus un parādīt potenciāliem investoriem visas mūsu reģiona iespējas. 



Написать комментарий