Grieķija plāno pārdot savas ostas un salas

foto mccullagh.org
foto mccullagh.org

Kļuvis zināms, ka Grieķijas valdība ir izlēmusi privatizējamo objektu sarakstā iekļaut 19 valsts uzņēmumus, kuru vidū ir 12 valsts ostas - to vidū ir arī Saloniku, Volosas, Aleksadropolisas, Heraklionas un Pirejas ostas.

Aprīlī Atēnas bija paziņojušas, ka līdz gada beigām tiks veikta plaša mēroga valsts uzņēmumu privatizācija, kas papildinātu valsts budžetu par 50 miljardiem eiro. Aktīvu realizācija ir saistīta ar slikto finansiālo stāvokli un nepieciešamību saņemt papildus ienākumus.

Pašlaik privatizācijas programmas ietvaros valsts budžetā tika saņemti tikai 2 miljoni eiro. Grieķijas Ministru Kabineta galva Antonis Samars paziņojis, ka privatizējamo uzņēmumu sarakstu nāksies ievērojami paplašināt. Grieķijas plašsaziņas līdzekļos izskanēja informācija par Grieķijai piederošo nelielu salu iespējamo pārdošanu.

Kā arī nesen Grieķijas valdība bija sarīkojusi konkursu par valstij piederošo naftas, gāzes transporta sistēmu daļu pārdošanu. Interesi par izsoli bija izrādījis arī krievu gāzes monopols „Gazprom”. Tiesa, informācija par izsoles rezultātiem pagaidām nav pieejama.


Написать комментарий