Nigērijas iedzīvotāji, iepērkoties Londonā, izdevumu ziņā apsteidz krievus

foto hostelsclubblog.com
foto hostelsclubblog.com

Nigērijas iedzīvotāji ar katru gadu palielina savus izdevumus, iepērkoties Lielbritānijā, minētais rādītājs ir pietuvojies Krievijas un Tuvu Austrumu iedzīvotāju tēriņu līmenim, ziņo „InoPressa”, atsaucoties uz „The Guardian”.

Pēc Viktorijas Appijas vārdiem, viņa dodas uz Londonu divas reizes gadā un iegādājas visu nepieciešamo tuvākajiem sešiem mēnešiem. Dzimtenē viņa iegādājas tikai pārtikas preces. "Londonā cenas ir demokrātiskākas”, - teica viņa.

Minētajam viedoklim piekrīt vairāki tūkstoši Nigērijas iedzīvotāji. Saskaņā ar statistikas datiem, šīs valsts iedzīvotāji izdevumu ziņā Lielbritānijā ieņem ceturto vietu – vidēji viņi tērē aptuveni 500 sterliņu mārciņu katrā veikalā, kas ir četrās reizēs vairāk, nekā vidēji tērē briti.

Viens no šīs tendences iemesliem ir dzīves līmeņa Nigērijā pieaugums – vidējās šķiras Nigērijas iedzīvotājs var atļauties pavadīt atvaļinājumu ārzemēs vai apciemot tur dzīvojošos radiniekus. Lielbritānijas nacionālās statistikas biroja dati liecina, ka minētās valsts iedzīvotāju skaits, kas apmeklē Lielbritāniju, pēdējo desmit gadu laikā ir pieaudzis vairāk nekā par 50% - līdz 142 tūkstošiem cilvēku gadā.

Interesanti, ka Nigērijas iedzīvotāju pieaugošie izdevumi Lielbritānijā daļēji apstiprina „Harvard Business School” ekonomistu pieņēmumu, ka korupcijas līmenis jebkurā valstī ir atkarīgs no tā, cik bieži un kādā apmērā tās pilsoņi atstāj dzeramnaudu par pakalpojumu saņemšanu. Korupcijas uztveres indeksā Krievija un Nigērija dala 143.vietu.


Написать комментарий