Tuvojas lielie teātra mākslas svētki – festivāls „Soli pa solim”!

foto moeolive.org
foto moeolive.org

No 20. līdz 23. septembrim Rēzeknē notiks 7. Starptautiskais teātru festivāls „Soli pa solim”. Tā rīkotāji – Rēzeknes Tautas teātris piedāvās saviem skatītājiem vērienīgu un augstvērtīgu festivāla programmu ar Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Polijas teātru trupu piedalīšanos, portālam gorod.lv pavēstīja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Starptautiskais teātra festivāls „Soli pa solim” Rēzeknē notiek kopš 2000. gada. Te ir viesojušies kolektīvi no daudzām pasaules valstīm, tostarp Francijas, Austrālijas, Izraēlas u.c. Arī šogad rēzeknieši un pilsētas viesi varēs baudīt augstvērtīgu teātra mākslu dažāda žanra un formas izrādēs.

Šogad pasākuma organizatori piedāvā vairāk iepazīt labākos pašmāju kolektīvus – festivālā būs pārstāvēti septiņi Latvijas teātri, tostarp rēzekniešu iecienītie Rēzeknes tautas teātris un teātris-studija „Joriks”. Izrādes notiks Rēzeknes Kultūras namā un Nacionālo biedrību kultūras namā, bet programma ir pārdomāta tā, lai izrāžu laiki nepārklātos un skatītājiem būtu iespēja apmeklēt katru no tām. Pēc izrādēm notiks diskusijas, kur radošie kolektīvi varēs uzklausīt savu skatītāju viedokli, kā arī dzirdēt ekspertu vērtējumu.

Teātru kolektīvu dalībniekiem tiks rīkota meistarklase, kuru vadīs rēzeknietis Maskavas Teātra mākslas skolas-studijas „MXAT” absolvents Iļja Bočarņikovs, daloties zināšanās, kuras ieguvis vienā no labākajām Krievijas teātra skolām.

Festivāla „Soli pa solim” organizatori aicina ikvienu rēzeknieti un pilsētas viesi apmeklēt teātru izrādes, gūstot baudījumu un prieku par redzēto un pārdzīvoto!


Написать комментарий