Rēzekni apmeklēs ASV vēstniecības pārstāvji

foto ericqlitzs.blogspot.com
foto ericqlitzs.blogspot.com

Jaunie Eiropas Savienības līdzfinansētie projekti Rēzeknē raisījuši interesi arī pilsētas ārvalstu sadarbības partneros. Lai iepazītos ar Rēzeknes pilsētas jaunajiem kultūras un izglītības objektiem un to piepildījuma nākotnes plāniem, 12. septembrī Rēzekni apmeklēs ASV vēstniecības kultūras atašejs Kerrija Spindlere – Ranta (Kerri Spindler – Ranta), kā arī ASV vēstniecības kultūras speciāliste Lauma Brūvele, mediju speciāliste Kristīne Kreile un Izglītības un apmaiņas programmu speciāliste Ingrīda Bodniece, informē Rēzeknes pašvaldība.

Paredzēts, ka viesi tiksies ar Rēzeknes pilsētas domes Kultūras pārvaldes pārstāvjiem, Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra vadību, lai pārrunātu sadarbības iespējas.

Tiks apmeklēts arī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs, kurā paredzēta tikšanās ar jauniešiem, kas nodarbojas ar filmu veidošanu un multimediju mākslu.

Tā kā tuvākajā laikā Rēzeknē angļu valodu 6. vidusskolā un Rēzeknes Augstskolā mācīs Fulbraita stipendiāte Vanesa Aldriča (Vannesa Aldrich), ASV vēstniecības pārstāvji viesosies abās izglītības iestādēs. Vizītes noslēgumā plānota tikšanās ar vietējiem masu saziņas līdzekļiem.

Ar ASV vēstniecību Rēzeknes pilsētai jau izveidojusies sadarbība kultūras jomā– 2010. gadā vēstniecības dāvināja rēzekniešiem iespēju skatīties dokumentālās filmas, kā arī Grammy balvas laureāta – džeza mākslinieka (trompetista) Braiena Linča koncertu.


Написать комментарий