Viedoklis: kāpēc referendums ir noderīgs „nepilsoņiem” jeb kā krievi izglābs Latviju 6

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Politkonstruktors, IA REX eksperts Jurijs Jurjevs komentēja referenduma par nepilsoņu institūta likvidēšanu rīkošanas iniciatīvu Latvijā.

Kam Latvijā ir nepieciešami pilsoņi? Visiem, izņemot armijas un policijas pārstāvjus, pasēs jāieraksta „svešinieks”, pēc tam svešinieki jānotiesā uz nāvi un jānosaka desmit lati dienā par soda izpildes atlikšanu. Var pat avansā par 10 gadiem. Un tikai tad var atvērt robežas. Tā izskatās Latvijas pozīcija šobrīd.

Referenduma process un rezultāts ir noderīgi krievu „nepilsoņiem”. Procesā krievi konsolidēsies. Bet rezultātā viņi iegūs vienlīdzīgas tiesības un pilntiesīgi iesaistīsies politikā un ekonomikā. Ņemot vērā pamatiedzīvotāju – latviešu – tendenci izbraukt uz ES valstīm, krievi būs ieinteresēti Latvijas saglabāšanā.

Atgādināsim, ka referenduma rīkošanu ir iniciējusi partija „Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā”. Ir noslēdzies pirmais etaps, kura laikā tika savākti 12 600 paraksti. Otrajā etapā ir nepieciešams savākt 150 tūkstošu vēlētāju parakstu.


Написать комментарий

Tadu murgu sen neesmu lasijis. Kas viniem liedz iesaistities politekonomiskos procesos? Vieniga atskiriba no Latvijas pilsona, viniem nav velesanu un ar tajam saistito tiesibu. Parejais viss ir klaji meli! Zel ka tik daudz Latvijas iedzivotaju uz to pavelkas.

Tad redz kā izrādās: latvieši vienīgie izbrauc no Latvijas, krievi vienīgie paliks un citu tautību Latvijā nav!
Ja reiz cienījamajam ekspertam ir taisnība, tad referendumam nav jēgas, jo visi latvieši, beigu beigās aizbrauks, un paliks tikai krievi - būs vajadzība tikai viena valoda un pilsonības jautājums vispār nebūs aktuāls.

Latviešu valodas apguve ir labākais pilsonības iegūšanas veids. Vai jums tā mīļie krievi nešķiet?:)

Teiksim uzreiz skaidri: nevis izglābs, bet otrreiz okupēs. Rīgā to nepilsoņu ir tik daudz, ka iebraucējs var domāt, ka valsts valoda patiešām ir krievu valoda... Agrāk bija cerība uz laucinieku atbalstu, bet tagad tie visi ir aizbraukuši... Kas zin, varbūt patiešām vilciens jau ir aizgājis...

Dati par nepilsoņu "atbalstu" Latvijas Valsts neatkarības atjaunošanai - http://www.scribd.com/doc/57451353/Latvijas-Vesture-Snore-2010

kaut kads bezsakars

Написать комментарий