Viņš norādīja, ka 2014.gadā būs beidzies ES fondu apguves pašreizējais periods, bet nākamais, kuram vajadzētu būt no 2014. līdz 2020.gadam, nebūs vēl sācies, jo politiķi Eiropas Parlamentā nevar vienoties par bloka nākamo septiņu gadu budžetu.

"Pašreiz darbi rit pilnā sparā, un varam būt droši, ka to būs pietiekami arī nākamgad, bet 2014.gads mūs biedē. Neizskatās, ka Briselē būs panākta vienošanās, kas nozīmē, ka 2014.gadā ceļu būves sektorā būs pamatīga finansēšanas bedre," klāstīja Brunavs un paskaidroja, ka līdz ar ES fondu finansējuma trūkumu autoceļiem bez valsts palīdzības sektoram būs grūti izdzīvot.

LCBB valdes priekšsēdētājs sacīja, ka valdība nolēmusi piešķirt atbalstu ceļu būvniekiem, bet apmērs nav pietiekams. "Ja valstij rūp sektora izdzīvošana, mums būs jāsaņem nopietns finansiāls atbalsts," piebilda Brunavs.

Latvijas ceļu būves profesionāļus apvienojošā nevalstiskā sabiedriskā organizācija LCBB izveidota 2004.gadā, lai strauji mainīgos tirgus apstākļos visefektīvāk pārstāvētu ceļu būves uzņēmumu intereses tiem būtiskos jautājumos un sadarbībā ar valsts un pašvaldības institūcijām risinātu nozarei aktuālos jautājumus.