'Opel Corsa' modelis svin 30 gadu jubileju

publicitātes foto
publicitātes foto

30. augustā "Opel Corsa" svinēja savu 30. jubileju. Pirmās paaudzes "Corsa" modeļu ražošana aizsākās 1982. gadā Spānijā, Saragosas provinces Figueruelu rūpnīcā, kas tika atklāta speciāli "Opel" pirmā modernā mazizmēra auto montāžai.

Līdz 1982. gadam kompaktais "Kadett" automobilis bija markas bāzes modelis. Pateicoties mazā un vēl pieejamākā "Corsa" modeļa radīšanai, "Opel" devās jaunā un pieaugošu popularitāti iegūstošā segmentā, tādējādi atverot jaunu lapaspusi kompānijas vēsturē.

Pēdējo 30 gadu laikā Eiropā saražoti un pārdoti aptuveni 12 miljoni četru dažādu paaudžu "Corsa" modeļu. Ņemot vērā globālos atvasinājumus, kas tikuši radīti "General Motors" saimes paspārnē, visā pasaulē, galvenokārt Latīņamerikā ("Chevrolet"), Austrālijā ("Holden"), Dienvidāfrikā ("Opel") un Ķīnā ("Buick Sail"), pārdoti aptuveni 20 miljoni uz "Corsa" modeļa bāzes radītu transportlīdzekļu.

Auto tagad ir pieejams trīs atšķirīgos virsbūves variantos – trīsdurvju kupejas, ģimenei piemērotajā piecdurvju versijā un komerctransporta variantā "Corsavan".

"Corsa" modeļu noiets šobrīd sastāda 28 procentus no visa "Opel" pārdošanas apjoma, tādējādi kļūstot par otro pieprasītāko automobiļu līniju aiz "Astra" (aptuveni 30%). Kopš 2008. gada "Corsa" trīsdurvju modelis pastāvīgi ieņēmis pirmo vietu trīsdurvju hečbeku B segmentā Rietumeiropā – 18% tirgus daļas (šābrīža dati par 2012. gadu). Kopumā "Corsa" (trīsdurvju un piecdurvju varianti) pašlaik ir trešajā vietā Rietumeiropas B segmentā ar vairāk nekā 10% tirgus daļu. Tam ir pirmā vietā Grieķijā, bet tā atbilstošajos segmentos Vācijā, Lielbritānijā un Beļģijā – otrā vieta. Spānijā un Nīderlandē "Corsa" savā segmentā atrodas trešajā vietā.

"Opel Corsa" savu 30. dzimšanas dienu svin gadā, kad ir vēl kāda cita zīmīga jubileja – šogad "Opel" ražotājs atzīmē kompānijas 150. gadadienu. Pasaulē ir tikai daži autoražotāji, kas var lepoties ar tikpat senām tradīcijām.


Написать комментарий