Izglītības pārvaldē vēršas pieaugušie daugavpilieši, kuri vēlas mācīties

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

 

Pavasarī notika Izglītības pārvaldes reorganizācija, un parādījās jauna nodaļa - Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļa. Kā pastāstīja nodaļas vadītāja Lidija Plavinska, šobrīd nodaļa aktīvi strādā visos uzticētājos virzienos.

Līdz gada beigām turpināsies novērtēšanas darbs, lai varētu pārņemt savā uzraudzībā Profesionālās izglītības pārvaldi. Nodaļa strādā pie latviešu valodas kursu organizēšanu, kurus apmaksā pašvaldība, koordinē virkni citu procesu, kuri saistīti ar kursiem vai pieaugušo apmācību. 

Kā lika saprast no sava teiktā Lidija Plavinska, daudzi mūsu pilsētas iedzīvotāji gatavi pilnveidot savas zināšanas un mācīties. Piemēram, nesen 160 seniori (pāri 50 gadiem) pierakstījās datorapmācības kursos, kurus kopīgi ar privāto sektoru organizē 3-ā un 12-ā vidusskola. Apmācību jau ir izgājuši 13 cilvēki.

Daudzi jauni un padzīvojuši cilvēki, kuri vēlas papildināt savas zināšanas, kādā noteiktajā jomā vēršas pie mūsu karjeras konsultanta. Šie visi cilvēki mūsu nodaļā var iziet testus un iegūt informāciju par kursiem vai mācību iestādēm, par profesijām un kur var veikt apmācības.
 


Написать комментарий