Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījuma izaugsme sasniedz pēdējo sešu mēnešu rekordu

foto ekonomika.lv
foto ekonomika.lv

Šā gada jūlijā, salīdzinot ar atbilstošu mēnesi pirms gada, mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā pieauga par 10,3%. Tas ir lielākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums pēdējo sešu mēnešu laikā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie dati par mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējo apgrozījumu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās.

Mazumtirdzniecības apgrozījums pārtikas preču grupā šā gada jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada jūliju, pieauga par 3,4%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjomi palielinājās par 13,8%, tai skaitā auto degvielas mazumtirdzniecība – par 15,3%.

Šā gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās palielinājās par 2,7%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības uzņēmumos apgrozījums pieauga par 1,8%, bet nepārtikas preču - par 3,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, šā gada jūlijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 3,3%. Savukārt mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo mēnesi pieauga par 9%.

Vēl lielāks nekā jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma temps bijis šā gada janvārī – 15,1%. Nedaudz mazākā mērā – par 10,2% - mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga šā gada martā. Šā gada jūnijā, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 8,8%. Tas bija straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums Eiropas Savienībā.


Написать комментарий