Republikāņi slavē Romniju kā līderi, kurš atjaunos Amerikas ekonomiku

foto pravda.rs
foto pravda.rs

Baraka Obamas valdīšanai Baltajā namā ir jāpieliek punkts, un viņa vietā ir jāstājas īstenam līderim, kurš atjaunos amerikāņu ticību savai valstij un salabos iedragāto pasaules lielāko ekonomiku. Šādu uzskatu pauda ASV Republikāņu partijas locekļi, kuri šonedēļ notiekošajā partijas konventā Floridā izteica atbalstu bijušā Masačūsetsas štata gubernatora Mita Romnija nominācijai 6. novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās. Oficiāli M. Romnija nominācija tiks apstiprināta ceturtdien, kad arī viņš pats stāsies tribīnē, lai uzrunātu partijas biedrus.

Gandrīz ikviens, kurš teica runu pēc konventa atklāšanas otrdien, paziņoja, ka B. Obamas valdīšanas laikā ir sagrauts amerikāņu sapnis, jo valdība ir sniegusi pārāk plašu finansiālo palīdzību grūtībās nonākušajiem, nestimulējot amerikāņus pašus meklēt veidus, kā pelnīt naudu. «Prezidenta Obamas laikā sapnis par brīvību un iespēju ir kļuvis par atkarības murgu, jo gandrīz puse Amerikas saņem kādu atbalstu no valdības,» savā uzrunā sacīja bijušais Pensilvānijas senators Riks Santorums, kurš vēl gada sākumā bija sīvākais M. Romnija konkurents cīņā par partijas nomināciju.

Redzamākie republikāņu politiķi uzskata, ka tieši M. Romnijs palīdzēs vidusšķiras amerikāņiem un mazajiem uzņēmumiem, kuriem pēdējos gados klājies visgrūtāk. «Mits Romnijs pateiks smago patiesību, ko mums vajag dzirdēt, lai novirzītu mūs atpakaļ uz izaugsmes ceļa un radītu labi atalgotas darbvietas privātajā sektorā,» konventa dalībniekiem sacīja Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristijs, kuru citē Reuters.

Vienu no gaidītākajām uzrunām konventā teica M. Romnija laulātā draudzene Ena, kura centās parādīt vīra cilvēcīgumu. M. Romnijs, kurš tagad ir multimiljonārs, nereti tiek kritizēts kā pārāk stīvs cilvēks, kurš nespēj iedziļināties vienkāršo cilvēku problēmās.

Piecu dēlu māte un 18 mazbērnu vecāmāte E. Romnija uzrunā stāstīja par savu liktenīgo tikšanos ar nākamo vīru vidusskolas deju pasākumā pirms 47 gadiem un dzīvesdrauga stipro atbalstu ikdienā un laikā, kad viņa cīnījās ar smagām veselības problēmām. «Es kaut kur lasīju, ka mums ar Mitu ir pasaku laulība,» sacīja E. Romnija. «Pasaku grāmatās, kuras es lasīju, nebija nekā par garām, lietainām ziemas pēcpusdienām mājā, kurā vienlaicīgi kliedz pieci puikas. Un es tajās neredzēju nodaļas par izkaisīto sklerozi un krūts vēzi. Pasaku laulība? Nē, ne tuvu. Mums ar Mitu ir īstena laulība.»

«Šis cilvēks mūs nepievils. Šis cilvēks pacels Ameriku. Jūs varat uzticēties Mitam, jo viņš mīl Ameriku,» uzstāšanās noslēgumā paziņoja iespējamā nākamā ASV pirmā lēdija. «Viņš mūs nogādās drošībā, tieši tāpat kā viņš toreiz nogādāja mani droši mājās no dejām.»


Написать комментарий