R.Eigims: Pilsonības piešķiršana nepilsoņiem nepalielinās spriedzi krievu un latviešu attiecībās 2

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā zināms, parakstu vākšanas par grozījumiem Pilsonības likumā pirmajā posmā ir savākts nepieciešamais parakstu skaits. Drīzumā tiks realizēts parakstu vākšanas otrais posms, un pozitīvā rezultāta gadījumā tiks rīkots referendums. Portāls Gorod.lv griezās pie Saeimas deputāta no Daugavpils Riharda Eigima, lai noskaidrotu viņa viedokli par parakstu vākšanu un grozījumu pieņemšanas sekām.

Pēc R.Eigima domām, parakstu vākšana par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem nenotika viegli, tāpēc viņam ir šaubas par to, vai izdosies savākt parakstus otrajā posmā. Neskatoties uz problēmas aktualitāti, tauta diezgan neaktīvi atbalsta grozījumus Pilsonības likumā, jo cilvēki vairs nevienam un nekam netic, atzīmēja deputāts.

R.Eigims uzskata, ka gadījumā, ja grozījumi tomēr stāsies spēkā, tas nepalielinās spriedzi krievu un latviešu attiecībās. Šo apgalvojumu ir izdomājuši daži politiķi, atzīmēja deputāts.

Apspriežot variantu, ka, iegūstot pilsonību, daudzi cilvēki aizbrauks dzīvot un strādāt uz ārzemēm, deputāts atzīmēja, ka tas ir iespējams, tāpēc ir nepieciešams radīt Latvijā labas dzīves apstākļus, lai cilvēkiem nebūtu pamata braukt prom.

Komentējot situāciju, ka Latvijā daudziem cilvēkiem nav pilsonības, R.Eigims norādīja, ka nepiekrīt apgalvojumam par to, ka pilsonība ir jānopelna. Cilvēkam, kas visu mūžu ir nodzīvojis Latvijā un maksā nodokļus, ir tiesības uz attiecīgās valsts pilsonību, teica deputāts.
 


Написать комментарий

Un kā vēl palielinās! Es jau tagad sāku ienīst visus šitos pļundermaņus un osipovus!

UN OKUPANTAM IR NE TIKAI TIESĪBAS, BET ARĪ PIENĀKUMS ATSTĀT OKUPĒTO TERITORIJU, BIEDRI EIGIM !

Написать комментарий