Jauniešu koris „Balsis” Daugavpils Dzelzceļa stacijā dziedāja kopā ar pilsētniekiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar vakarā Daugavpils Dzelzceļa stacijā notika neparasts koncerts, kuru sarīkoja ar vakara vilcienu no Rīgas atbraukušie jauniešu kora „Balsis” dalībnieki.

Kora vadītājs un diriģents Ints Teterovskis pastāstīja, ka minētais koncerts Daugavpilī tika rīkots akcijas ietvaros, kas ir veltīta XXV. Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem, kas notiks nākamgad.

„Dziesmu svētku noslēguma koncertā pulcēsies ne tikai pasākuma dalībnieki, bet arī daudzi jo daudzi skatītāji. Lai viņi visi varētu ne tikai klausīties, bet arī dziedāt līdzi, esam nolēmuši iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar šī pēdējā koncerta repertuāru. Tāpēc mēs ceļojam pa visu valsti un dziedam visiem, kas ir ieinteresēts”, - pastāstīja Ints Teterovskis.

Uzstāšanās dzelzceļa stacijā bija ļoti dzīvā un nepiespiesta – enerģiskais diriģents izdalīja skatītāju daļai notis un piedāvāja nodziedāt kopā ar kori. Bet uz dažām dziesmām viņu aizstāja kolēģis un Daugavpils pilsētas domes deputāts Jevgeņijs Ustinskovs.

Skatītāju aplausiem skanot, jaunie koristi devās uz Indru, kur plkst.21:30 viņi atkal uzstājās, šoreiz jaunajā vietējā estrādē.

Piektdien, 24.augustā, agri no rīta kora dalībnieki ar speciāli aprīkotajiem koka plostiem dosies ceļojumā pa Daugavu. Viņi apmeklēs vairākas pilsētas un pagastus, apmeklēs arī Krāslavu, kur vienas dienas laikā sniegs divus koncertus – baznīcā un grafa Plātera pils dārzā. Koristu ceļojums noslēgsies Naujenes pagastā, kur viņi uzstāsies Kraujas jaunatnes centrā.

Starp citu, jauniešu koris „Balsis” pastāv jau 25 gadus un vairāk nekā 15 gadus atrodas Latvijas koru elitē. Koris ir vairāku konkursu un festivālu laureāts, klausītājos vienmēr rada apbrīnu, sagatavojot oriģinālās programmas un muzikālo darbu interpretācijas. Savas pastāvēšanas gados koris ir ierakstījis aptuveni divus desmitus albumu.



Написать комментарий