Centralizēto eksāmenu vērtējums mainīts 14% gadījumu no 424 iesniegtajām apelācijām

foto webchercheurs.com
foto webchercheurs.com

Valsts izglītības satura centrs (VISC) centralizēto eksāmenu vērtējumu mainījis 14% gadījumu no 424 iesniegtajām apelācijām, informē VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

VISC ir pabeidzis izskatīt visas 424 saņemtās apelācijas, kurās absolventi lūdza pārskatīt saņemto vērtējumu kādā no centralizētajiem eksāmeniem. Apelācijas bija iesnieguši 322 eksāmenu kārtotāji.

Vērtējums mainīts 14% gadījumu, vairumā gadījumu jauniešiem ir paaugstināts vērtējums tikai pāris procentu robežās, nemainot eksāmenā saņemto līmeni.

Visvairāk iesniegumu jeb 144 apelācijas bija saņemtas par latviešu valodas eksāmena vērtējumu, 116 apelācijas - par angļu valodas eksāmenu, bet 56 - par matemātikas centralizēto eksāmenu. No izvēles eksāmeniem vislielākais apelāciju skaits bija par bioloģijas eksāmenu, proti, 53 apelācijas.

Lai arī apelāciju skaits ir neliels, jo pārskatīt vērtējumu bija lūgts tikai par 0,5% no visu centralizēto eksāmenu darbu skaita, VISC pozitīvi vērtē jauniešu iniciatīvu pārliecināties par saņemtā vērtējuma precizitāti.

Kā ziņots, ja eksāmena kārtotāju neapmierināja centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas jaunietim bija tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu.

Šogad vispārējās vidējās izglītības ieguvējiem VISC izsniedza 27 383 centralizēto eksāmenu sertifikātus.

Pērn VISC saņēma 319 apelācijas par centralizēto eksāmenu vērtējumiem, ko bija iesniegušas 258 personas. 22% no kopējā apelāciju skaita ir mainīts vērtējums, tajā skaitā 10% - eksāmenā saņemtais līmenis.

Savukārt 2009./2010.mācību gadā VISC saņēma 348 apelācijas no 198 personām.


Написать комментарий