Tiesa apcietina visus trīs par paziņu slepkavošanu aizturētos pusaudžus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ceturtdien apcietināja visus trīs pusaudžus, kurus otrdien policija aizturēja aizdomās par divu savu paziņu piekaušanu līdz nāvei.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Kondrāte portālam "Delfi" sacīja, ka visiem trim puišiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Kā ziņots, aizdomās par divu slepkavību pastrādāšanu VP Rīgā aizturēja trīs pusaudžus, kuri noziegumus izdarījuši alkohola un narkotiku iespaidā.

Kā trešdien žurnālistiem pastāstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas šefs Andrejs Sozinovs, iespējams, ka svētdien trijotne nogalinājusi savu kompānijas biedru. Abos gadījumos upuri nosisti.

Policijas pārstāvis pastāstīja, ka otrdienas rītā likumsargi saņēmuši izsaukumu uz kādu dzīvokli Vecmīlgrāvī, kur atrasts noslepkavots vīrietis. Policija secinājusi, ka viņš ir arī aplaupīts.

Jau tās pašas dienas vidū likumsargi aizturējuši trīs pusaudžus vecumā no 15 līdz 16 gadiem.

Izmeklēšanā policija atklājusi, ka pusaudži lietojuši alkoholu un pīpējuši sintētisko marihuānu un svētdien noslepkavojuši savu 20 gadus veco biedru, kuru vēlāk aprakuši Vecmīlgrāvī mežā.

Abas slepkavības varētu būt izdarītas laupīšanas nolūkos, jaunieši abus nogalinātos pazinuši. Abos gadījumos nolaupīti mobilie telefoni un datori, kā arī citas lietas.

Visi trīs jaunieši nav no nelabvēlīgām ģimenēm, taču jau iepriekš bijuši policijas uzmanības lokā saistībā ar narkotisko vielu lietošanu, pastāstīja Sozinovs.

Sākts kriminālprocess par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, par ko draud cietumsods līdz 20 gadiem.


Написать комментарий