Latvijas U-18 basketbolisti Eiropas čempionāta mačā atzīst Horvātijas pārākumu

foto fiba europe
foto fiba europe

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase Liepājā Eiropas čempionāta otrā posma otrajā spēlē otrdien ar rezultātu 62:82 (12:21, 11:19, 20:26, 19:16) piekāpās Horvātijas vienaudžiem.

Latvijas izlase vadībā atradās vien pašā spēles sākumā, taču jau pēc pirmās ceturtdaļas bija iekrājusi deviņu punktu deficītu. Otrās ceturtdaļas gaitā horvāti izvirzījās vadībā ar 14 punktiem, bet tās beigās veica nelielu izrāvienu, nodrošinot 17 punktu pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā Horvātijas izlase uz brīdi bija vadībā pat ar 29 punktiem, tomēr tās beigās un ceturtajā ceturtdaļā latviešiem izdevās pārsvaru nedaudz samazināt.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 14 gūtiem punktiem bija Elvis Endzels, 12 punktus iekrāja Dāvis Geks, bet deviņi punkti Rolanda Šmita kontā.

Šīs grupas pirmajos mačos pirmdien Latvija ar rezultātu 70:64 pieveica Krieviju, Horvātija ar 78:62 pārspēja Turcijas izlasi, bet Slovēnija ar 84:81 uzvarēja Bulgāriju.

F grupas noslēdzošās kārtas spēlē trešdien Latvijas valstsvienība spēkosies ar Slovēniju.

Pašlaik F grupas kopvērtējumā četras uzvaras ir Horvātijai, pa diviem panākumiem ir Bulgārijai, Krievijai un Latvijai, Slovēnijas kontā viena uzvara, bet bez panākumiem cīnās Turcija.

Kā ziņots, pirmā posma C apakšgrupā Latvijas izlase ar 58:54 pārspēja Franciju, ar 73:65 apspēlēja Turciju un ar 58:69 zaudēja Bulgārijas vienaudžiem, grupā ierindojoties otrajā vietā, bet uz otro posmu līdzi ņemot vienu uzvaru un vienu zaudējumu.

Pēc viena apļa turnīra pirmā posma grupu trīs spēcīgākās komandas iekļuva otrajā posmā. Tajā C grupas trīs komandas ar D grupas trim labākajām vienībām cīnās par vietu ceturtdaļfinālā, kurā iekļūs F apakšgrupas četras spēcīgākās vienības.

Izslēgšanas cīņas komandas aizvadīs Viļņā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas U-18 basketbolisti aizpagājušās nedēļas beigās aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Itālijas vienaudžiem. Pirmajā cīņā U-18 basketbolisti ar rezultātu 62:77 piekāpās Itālijas vienībai, tomēr otrajā mačā spēja revanšēties, izcīnot uzvaru ar rezultātu 61:59.

Latvijas U-18 junioru izlases galvenais treneris ir Guntis Endzels.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā ieņēma desmito vietu.

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Edgars Štelmahers, Dmitrijs Brizgalovs, Elvis Endzels, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Toms Leimanis, Iļja Gromovs, Roberts Krastiņš, Rihards Adiņš, Česlavs Mateikovičs, Rolands Šmits.


Написать комментарий