Latvijas ministrijas turpina lemt Daugavpils lidostas likteni

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, ilggadējā lidostas būvniecības projekta liktenis šobrīd ir atkarīgs no triju Latvijas ministriju – Satiksmes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Finanšu ministrijas lēmuma.

Pēc Saeimas deputāta Jāņa Lāčplēša vārdiem, Satiksmes ministrija līdz septembra sākumam plāno sagatavot Ministru kabinetam domāto informatīvo paziņojumu par mūsu lidostas projektu. „Divas ministrijas diezgan aktīvi atbalsta šīs idejas virzīšanu, savukārt Finanšu ministrija saprot, ka daudzi vēlētos saņemt Eiropas naudu, bet tam domātais fonds ir gandrīz izsmelts.

Ir nepieciešams atrast aptuveni 14 miljonu latu finansējumu, lai sāktu regulārus pasažieru pārvadājumus. Pašlaik ir pieejamas 5 no esošajām programmām, tāpēc galvenais mērķis ir piesaistīt papildus finansējumu. Laba iespēja ir Latgales reģiona attīstības valsts programma. Gadījumā ja ministrijas nesniegs pozitīvu atbildi, jautājums par lidostas projektu tiks atlikts vēl uz pāris gadiem”, - uzskata Jānis Lāčplēsis.

Pēc Līvijas Jankovskas vārdiem, šobrīd Daugavpils domē ir divi eiroprojekti, kurus pašvaldība gribētu realizēt, lai būtu iespējams sākt lidostas rekonstrukcijas darbus. Taču ideju realizācija notiek diezgan sarežģīti, jo daļa zemes, uz kuras atrodas lidosta, ir privātīpašums.

Saskaņā ar lidostas attīstības stratēģiju, tiek plānots, ka nākotnē lidosta varētu pieņemt gan kravas, gan pasažieru gaisa kuģus, kas, pēc pilsētas vadības domām, Daugavpilij ir ļoti svarīgi. Lai šīs idejas tiktu īstenotas, tuvākajā laikā pašvaldībai jāsagatavo virkne dokumentu, lai atkārtoti grieztos Eiropas Komisijā ar lūgumu atbalstīt lidostas būvniecību.

Gadījumā, ja ministru atbalsts netiks saņemts, Dome turpinās meklēt privātos investorus. Pagaidām pašvaldībā rēķinās ar valsts atbalstu, jo ierēdņi sola, ka Daugavpils lidosta nākotnē varētu saņemt tādu pašu atbalstu kā Liepājas un Ventspils lidostas.


Написать комментарий